krim istraga još traje / Osumnjičeni za napad u Uzdolju članovi navijačke skupine iz Splita, policija traži još desetak osoba

Napad u Uzdolju nije povezan s napadom na Srbe u Đevrskama, potvrdili su u policiji

28.8.2019.
16:24
VOYO logo

"Protiv pet osoba osumnjičenih za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju podignute su kaznene prijave zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, oštećenja tuđe stvari i nanošenja ozljeda, a jedan od osumnjičenih je u bijegu", rekao je popodne glasnogovornik šibenskog ŽDO-a Emilio Kalabrić.

"Četiri osobe ispitao je zamjenik općinskog državnog odvjetnika, a  jedna od prijavljenih osoba je u bijegu. Stavlja im se na teret da su 21. kolovoza došli u Uzdolje i u lokalu u kojem se pratila utakmica Crvene zvezde bez razloga i povoda napali građane koji su gledali utakmicu. Nekima od njih nanijeli su ozljede i oštetili inventar lokala", rekao je Kalabrić ispred šibenskog suda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti da će osumnjičeni utjecati na ostale svjedoke, ometati kazneni postupak i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo jer su svi privedeni još prije prekršajno gonjeni prema Zakonu o sprječavanju nasilja na sportskim događajima. 

 Kalabrić je rekao kako nitko od privedenih ipak nije bio umješan u napad na sezonske radnike koji se u lipnju dogodio na Braču. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nijedan od privedenih nije bio umješan u napad na sezonske radnike na Braču",  rekao je. Kazao je i kako je riječ o jako mladim osobama, ali da među privedenima nema maloljetnika.

Načelnik Kostanić: ''Traga se za još desetak neidentificiranih napadača''

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić na popodnevnoj konferenciji za novinare rekao je kako su svi napadači pripadnici navijačke skupine iz Splita te da uz pet dosada kazneno prijavljenih osoba, šibenska policija traga za još desetak neidentificiranih napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističko istraživanje za sada je provedeno nad trojicom 19-godišnjaka, jednim 21-godišnjakom i jednim 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje, oštećenja tuđe stvari te da su nanijeli ozljede 38-godišnjoj vlasnici ugostiteljskog objekta i još četirima osobama. 

 "Osumnjičeni su se s još desetak zasad nepoznatih počinitelja kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita 21. kolovoza ove godine okupili u Splitu i s više osobnih vozila uputili prema Uzdolju u Općini Biskupija, a na temelju prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati nogometna utakmica Crvena zvezda-Young Boys kako bi se nasilnički ponašali prema prisutnim osobama", rekao je Kostanić na konferenciji za medije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozilo uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta i jedan od njih, za sada neidentificiran, izašao je iz vozila i ušao u kafić s ciljem izviđanja. Tamo se zadržao kraće vrijeme, a zatim se vratio do osumnjičenih. Nakon toga su se s najmanje četiri osobna vozila oko 22.15 sati dovezli ispred ugostiteljskog objekta u koji su osumnjičeni ušli s još desetak neidentificiranih muškaraca, lica maskiranih takozvanim fantomkama, majicama i maramama. U rukama su nosili drvene i metalne palice, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

"Zbog mržnje na nacionalnoj osnovi, nakon ulaska u kafić osumnjičeni su verbalno vrijeđali vlasnicu objekta i zatečene goste uništavajući inventar palicama. Potom su palicama nasrnuli na goste - petero ih je lakše ozlijeđeno, među njima i dijete", rekao je Kostanić i dodao da se kriminalističko istraživanje nastavlja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, za kazneno djelo nasilničkog ponašanja napadačima prijeti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje tjelesnih ozljeda, a  predviđena zatvorska kazna za kazneno djelo oštećenja tuđe svari je od 6 mjeseci do pet godina. 

Inače, načelnik šibenske policije rekao je da napad u Uzdolju nije povezan s napadom u kafiću u Đevrskama koji se dogodio istu večer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo