'nije namjerno ušao u vodu' / Otac Mateja Periša vjeruje da je znao što radi, ali stalno se vraća na jedno: 'Da je taj trenutak bio drugačiji, možda ne bi sada pričali'

Image
Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

'MUP Srbije radi izuzetan posao, težak, kompliciran i vrlo su angažirani. Zahvaljujem im i vjerujem im', kaže Nenad Periš

14.1.2022.
10:21
Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Matejev otac Nenad Periš, tvrdi da njegov sin nije bio pod utjecajem narkotika u noći kada mu se izgubio svaki trag. 

„Iskreno, non stop razmišljam i svaki put dođem do nekog zaključka. Ne znam šta će biti epilog svega ovoga. Sagledavajući sve ono što smo vidjeli svi mi po tim video kamerama i po svemu, vidljivo je da je Matej bio na ulici u kratkoj majici i da je trčao. Ono što mi pokazuje njegovu pribranost i demantira priče da nije znao šta radi je činjenica da je trčao pravolinijski, da nije trčao po ulici bez glave. Zaustavljao je taksi, pokušao je ući u taksi, kada je video da ne može ući, nije nastavljao već je došao do prednjeg sjedišta i nešto je upitao taksistu i nakon toga je nastavio dalje. Sve to mi ukazuje da je u tim trenucima, ma koliko bio u slavlju i raspoloženju i ako je možda popio, znao šta radi. Nije bio obezglavljen da bi mogao napraviti nešto što se može očekivati od čovjeka koji nema kontrolu nad sobom“, kazao je Periš za Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
15. dan potrage /

Širi se potraga za nestalim Splićaninom u Srbiji. Policija će ponovno ispitati djevojku koju je Matej zadnju zvao

Image
15. dan potrage /

Širi se potraga za nestalim Splićaninom u Srbiji. Policija će ponovno ispitati djevojku koju je Matej zadnju zvao

Objašanjava zašto smatra da njegov sin nije namjerno ušao u vodu.

„Ono što nismo vidjeli jer nije bilo kamera, to je sam izlazak iz lokala i ne znamo za taj ulazak u vodu. To se isto ne vidi. Taj prostor do kada ga kamere prate je dosta širok, on se nalazi kod restorana Sava nova. Ograđen je visokom ogradom koja ne dopušta da čovjek slučajno upadne u vodu. Podignut je kao terasa ka Savi. Ako i prijeđe preko ograde ima određenu visinu koja je iznad same obale, odnosno vode. Dosta spretnosti treba da se to preskoči, onda ide neka kosina koja je po mraku, po noći mokra. Da li tu može nekako skliznuti? Ali opet, zašto je išao preko ograde, da li se želio umirit, osvježiti ili možda uopće nije prešao preko te ograde to su sada nagađanja koja ne možemo kazati po vidljivim činjenicama“, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Periš je još jednom odbacio nagađanja da je Matej bio drogiran.

„Isključujem mogućnost da je bio pod nekim supstancama, komunikacija s taksistom mi pokazuje da je bio svjestan šta radi. Nije zaustavio neki bez veze auto. Zaustavljao je taksi kao neko tko kontrolira situaciju. Isključujem mogućnost da je on ušao u vodu nesvjesno. Mene samo istina može dovesti do kraja, ali ja imam takav zaključak na osnovu njegovog ponašanja“, tvrdi Matejev otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac nestalog mladića ističe da je zadovoljan kako MUP Srbije vodi istragu.

„MUP Srbije radi izuzetan posao, težak, kompliciran i vrlo su angažirani. Zahvaljujem im i vjerujem im. Do sada sam mnogo puta rekao da su u istrazi pokazali maksimum kvaliteta. Svakom od njih ponaosob se zahvaljujem. Pokazali su i želju i znanje da problem riješe na najvišem nivou“, izjavio je Periš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li je on razgovarao sa taksistom, Periš kaže da nije jer ne želi voditi paralelnu istragu.

„Nema potrebe da ja u to ulazim. Ta komunikacija je bila uobičajena, on mu je rekao da ima vožnju, da je zauzet i Matej je dalje nastavio trčati. Šeta! Da je taj trenutak bio drugačiji, možda ne bi sada pričali“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo