uhvaćen slučajno / Otkriven identitet zagrebačkog monstruma koji je optužen da je godinama silovao svoja dva psa

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstock

Čovjek koji je svojim nečovječnim postupcima godinama mučio svoja dva psa pasmine Rhodesian Ridgeback je Ivor Ivanišević

27.4.2017.
10:24
Ilustracija/Thinkstock
VOYO logo

Čovjek koji je svojim nečovječnim postupcima godinama mučio svoja dva psa pasmine Rhodesian Ridgeback je Ivor Ivanišević, Zagrepčanin koji je uhićen još u rujnu 2015. godine zbog sumnji u zlostavljanje pasa. U isto vrijeme je sjedio u Vijeću za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije što dokazuju, kako piše Index, fotografije sa sjednice HBK-a na kojoj je sudjelovao i sisački biskup Vlado Košić. Iz HBK-a nisu htjeli komentirati sumnje da je njihov bivši član godinama silovao pse.

VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Psi koje je Ivanišević fizički i seksualno zlostavljao zadobili su trajne tjelesne ozljede, a ovaj monstrum je kod njih pokušao razviti proces uvjetovanja tako što im po nekoliko dana nije davao hranu ni vodu nakon čega bi spolno općio s njima, a potom im "za nagradu" davao hranu.

Ivanišević je uhvaćen slučajno, u sklopu akcije otkrivanja pedofila tijekom koje su pronašli e-mail adresu koja je razmjenjivala poruke i fotografije spolnog općenja odraslih osoba sa psima. Mail adresa je dovela do tvrtke na zagrebačkoj Knežiji u vlasništvu Ivaniševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri pretrazi stana i ureda pronađeno je 111 CD-a i DVD-a punih spornih fotografija. Psi su pronađeni u prostorijama tvrtke nakon čega su odvedeni u sklonište u Dumovcu.

Vještakinja je kazala kako su psi ukočeni te da slabo prate zbivanja oko sebe. U dodiru s nepoznatim osobama lagano uzmiču i ne pokazuju interes za interakciju, dok pri nešto grubljem kontaktu reagiraju uplašeno i spuštaju se prema podu, što je suprotno od uobičajenog ponašanja. Oni su u konstantnom strahu, zaključila je vještakinja u svom nalazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivor Ivanišević se na prvom ispitivanju branio šutnjom, a na drugom je rekao kako se psima "stanje pogoršalo otkad su u skloništu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo