velika materijalna šteta / Otkriven uzrok eksplozije i požara na splitskoj Pjaci: 'Potrebno je provesti dodatna vještačenja'

U eksploziji plina koja se u petak oko 21 sat dogodila u restoranu u središtu Splita, na Pjaci, nije bilo ozlijeđenih osoba

27.7.2019.
16:32
VOYO logo
Image

Pogledajte kako izgleda splitski restoran jutro nakon požara, vatrogasci čiste zgarište

Image

Pogledajte kako izgleda splitski restoran jutro nakon požara, vatrogasci čiste zgarište

Splitska je policija u subotu izvijestila kako je nakon očevida utvrđeno da je istjecanje plina uzrok eksplozije koja se dogodila u petak navečer u ugostiteljskom objektu na splitskoj Pjaci (Narodnom trgu). Da bi se utvrdio uzrok istjecanju plina, potrebno je provesti dodatna vještačenja.

"Danas je obavljen očevid u ugostiteljskom objektu na Narodnom trgu u Splitu pa je utvrđeno da je zbog istjecanja plina došlo do eksplozije, a zatim i požara, međutim potrebno je provesti dodatna vještačenja kako bi se utvrdio uzrok zbog kojeg je došlo do takve situacije, odnosno do istjecanja plina, a posljedično i do eksplozije i požara," ističe policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava se kako je nastala velika materijalna šteta, čiji će točan iznos biti poznat naknadno.  U eksploziji plina koja se u petak oko 21 sat dogodila u restoranu u središtu Splita, na Pjaci, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Za vrijeme izlaska na intervenciju, to jest na ispomoć u gašenju požara na Pjaci cisterna DVD-a Žrnovnica doživjela je nesreću na Poljičkoj cesti i tom su prigodom trojica vatrogasca lakše ozlijeđena, potvrdili su u subotu u  DVD-u Žrnovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je izvijestila splitska policija, u petak navečer u 21.40 sati na raskrižju Ulice Zbora narodne garde i Poljičke ceste u Splitu dogodila se prometna nesreća u kojoj su lakše ozlijeđena trojica vatrogasaca,

U nesreći je sudjelovalo teretno vozilo Citroën Jumper, kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i vatrogasno vozilo Iveco Eurocargo kojim je upravljao 27-godišnji vatrogasac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđen je vozač vatrogasnog vozila i dvojica putnika vatrogasaca, koji su nakon pružene liječničke pomoći otpušteni iz bolnice, navodi se u policijskom izvješću.

Na mjestu događaja obavljen je očevid. Kod vozača vozila Citroën Jumper utvrđena je prisutnost alkohola u krvi zbog čega je u zadržan u službenim prostorijama do otrežnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv njega će se podnijeti obvezni prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće prolaskom kroz crveno svjetlo i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo