ON SVE NEGIRA / Detalji okrutnog ubojstva trudne Anne: Udarao ju po glavi dok joj nije smrskao lubanju, a onda ju je skinuo

Image
Foto: Interpol, Facebook

Branimir Ćaleta predan je policijskom pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske

7.7.2019.
8:45
Interpol, Facebook
VOYO logo

U petak je na Rabu uhićen 35-godišnji Branimir Ćaleta za kojim je bila raspisana Interpolova tjeralica zbog sumnje da je 16. rujna 2013. godine u Ukrajini ubio svoju djevojku Annu Kitaevu.

Nakon ubojstva, za kojeg ga se tereti, pobjegao je u Hrvatsku gdje je slobodno živio i radio. Ukrajinski Interpol je izdao tjeralicu, no kako Ukrajina nije članica EU nije mogao primijeniti europski uhidbeni nalog. Ipak, 1. srpnja je stigla zamolnica za preuzimanje kaznenog progona Ćalete zbog kaznenog djela namjernog ubojstva te je konačno uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teške optužbe

Tijelo Anne Kitaeve, piše Slobodna Dalmacija, nađeno je zamotano u plahtu ispod kreveta u hostelskoj sobi koju je koristio Ćaleta. Udarena je tupim predmetom po glavi, a u trenutku ubojstva bila je u sedmom mjesecu trudnoće. Večer prije viđena je u društvu Ćalete koji je hostel napustio odmah sljedeći dan i vratio se u Hrvatsku. Ukrajinski istražitelji sumnjaju da je ubio djevojku jer je bila trudna s drugim.

Prvo ju je najmanje 10 puta tupo-tvrdim predmetom udario po glavi. Snažnim udarcima doslovno joj je smrskao lice i lubanju, a kad je nesretna djevojka izdahnula, skinuo je s nje odjeću i golu je zamotao u plahtu i sakrio ispod kreveta. Svoju i njenu odjeću te njen mobitel bacio je na nepoznato mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Sve negira

Nedugo nakon što je prije šest godina za njime izdana tjeralica, Ćaleta je u intervju za Slobodnu Dalmaciju negirao sve optužbe. 

"Mi smo se upoznali pretprošlo ljeto u Primoštenu i vidjeli smo se u prosincu kad sam bio u Ukrajini. No, od tada nismo poslije imali nikakve kontakte, niti smo se čuli, niti smo se vidjeli. Istina, objavio sam fotografije na Facebooku, vidimo se nas dvoje slikani u trogirskoj katedrali", govorio je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ja to napravio, nitko me nije ispitivao, niti ukrajinska, niti hrvatska policija. Ovo je užas, šokiran sam kao i moja obitelj, živim na selu i ovo je strašno", ponavljao je.

'Ne znam kako se našla pod krevetom'

Ipak, svjedoci tvrde da su ih kobne večeri vidjeli zajedno, a istražitelji sumnjaju kako je on došao u hotel u kojem je za Anna za njega rezervirala sobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, bio sam u Ukrajini, ali nismo se ništa dogovarali, slučajno smo se našli u gradu. Ja sam malo šetao, slučajno smo se našli u gradu. Bili smo u tom hostelu, malo smo pričali i ona je otišla. Nije išla sa mnom u moju sobu, a ja sam dan poslije išao u Donjeck. Ne znam kako je dospjela ispod kreveta, rekao sam vam da nije išla u sobu sa mnom. Ne znam šta se to dogodilo, ozbiljna je to stvar. Nije mi rekla da je trudna, nisam ima pojma za to, ali znam da nije trudna sa mnom i to sigurno. Svi koji me poznaju znaju da ja to nisam napravio, jer nisam takav čovjek, nikad nisam imao problema sa zakonom. Rješavam ovu situaciju u dogovoru s odvjetnikom",  zaključio je tada Ćaleta.

Ćaleta je u subotu predan policijskom pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo