PU Splitsko-dalmatinska / Otkriveni novi detalji uhićenja zloglasnog 'škaljarca'. Iznajmio stan, htio dovesti i obitelj pa 'pao' u kafiću

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Policajci su 'u rutinskoj kontroli' posumnjali u ispravnost njegovih dokumenata te su ga prvo uhitili zbog sumnje da je krivotvorio isprave. Naknadnom provjerom otisaka i baza podataka shvatili su da ustvari imaju 'veliku zvjerku'

26.9.2022.
15:25
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Krajem prošlog tjedna pripadnici Službe organiziranog kriminaliteta PU Splitsko-dalmatinske imali su "dobar ulov" - uhitili su Vladana Mijuškovića, 37-godišnjeg Crnogorca za kojim je raspisana i međunarodna Interpolova tjeralica.

Sumnjiči ga se da je, kao pripadnik zloglasnog škaljarskog klana, sudjelovao u "stvaranju kriminalne organizacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićen je na području Podstrane nakon što je koristio krivotvorene dokumente koji su glasili na ime jednog građanina Slovenije. Slobodna Dalmacija neslužbeno je doznala kako se sve dogodilo blizu jednog tamošnjeg lokala.

Image
Škaljarski klan /

Pojedinci odlaze i dolaze, a rat ostaje: Sve o mafijaškim razmiricama navodno povezanim s ubojstvom na Zrću

Image
Škaljarski klan /

Pojedinci odlaze i dolaze, a rat ostaje: Sve o mafijaškim razmiricama navodno povezanim s ubojstvom na Zrću

Policajci su "u rutinskoj kontroli" posumnjali u ispravnost njegovih dokumenata te su ga prvo uhitili zbog sumnje da je krivotvorio isprave. Naknadnom provjerom otisaka i baza podataka shvatili su da ustvari imaju "veliku zvjerku"!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se po neslužbenim pričama navodi kako je Mijušković uhićen sasvim slučajno, moguće je da to ipak nije tako… Član kriminalne organizacije možda ima i veze s nedavnim ubojstvom Gorana Vlaovića kojeg je Duško Tanasković likvidirao na plaži Zrće.

Nakon tog ubojstva, koje je navodno za 50 tisuća eura naručio vođa suparničkog, kavačkog klana, policajci iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore krenuli su istraživati je li moguće da je Vlaović sakrivao Mijuškovića nakon što je postao "lice s tjeralice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tim detaljima Mijušković nije govorio na splitskom sudu. Tamo se oštro protivio izručenju, tvrdeći da nije počinio ono za što ga se tereti - pa ne može biti izručen.

Mijušković je u Podstrani živio u iznajmljenom apartmanu. Policija je kod njega prilikom uhićenja našla veliku svotu novaca, a on je tvrdio da je to novac kojeg je legalno zaradila njegova obitelj. Također je govorio kako je imao sav taj silni novac kako bi u Hrvatskoj kupio zemljište. Navodno se planirao, zajedno s obitelji, preseliti tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponudio je sudu i 300 tisuća kuna jamstva kako bi se, umjesto ćelije na Bilicama, u daljnjem dijelu postupka izručenja branio sa slobode te je obećao i da će biti dostupan hrvatskim vlastima i da neće napuštati mjesto boravišta. No, sudac istrage nije to prihvatio ustvrdivši da ga moguće određivanje mjera sigurno ne bi spriječilo da pobjegne.

Mijušković će biti izručen vlastima Crne Gore zbog optužnice kojom se tereti da je krajem 2020. godine na području Crne Gore postao član organizirane kriminalne skupine. Prihvatio je, navodno, "preuzimanje i transport imovine za počinjenje kaznenih djela ubojstva i teških ubojstava te eksplozivne naprave velikih razornih snaga".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mijušković je, po službenim podacima, ekonomski tehničar sa završenom srednjom školom. U Zagrebu ima legalno prijavljenu građevinsku tvrtku "Mijušković gradnja" koja se, po podacima baze podataka Company Wall business - posljednje dvije godine nalazi u blokadi.

Prije toga, 2019. godine tvrtka je imala ukupni prihod od preko 63 milijuna kuna i dobit od gotovo dva milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo