Afera mAIL / Otkriveni transkripti: Brkić davao upute Vargi kako da špijunira? Evo koga su sve pratili!

Image
Foto: Davor Javorovic/Patrik Macek/PIXSELL

U tjedniku je objavljen i intervju s Franjom Vargom koji kaže da neće robijati za druge

30.4.2019.
8:00
Davor Javorovic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Tjednik Nacional objavio je detalje korespondencije između Milijana Brkića, Franje Varge i ostalih osumnjičenih za špijuniranje. Brkić je Vargi, prema ovim informacijama, davao upute kako da špijunira njemu zanimljive osobe. Otkriveno je i kome je upute davao Brkićev brat Jozo te kojim su se tehničkim sredstvima pri tome služili. 

U tjedniku je objavljen i intervju s Vargom koji kaže da neće robijati za druge, dok na direktno pitanje odnosi li se to na ostale optužene s njim, odgovara potvrdno. Izgleda da je ovaj bivši policajac i informatičar odlučio svjedočiti protiv Milijana Brkića i sprati sa sebe krivnju - zaključak je na koji navodi naslovnica Nacionala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predugo su me ucjenjivali, obećavali brda i doline i pravili budalom", navodna je Vargina poruka koji kaže da Brkića zna dugi niz godina i da mu je žao što je on optužen za falsificiranje poruka Ivice Todorića iako kaže da je on tek upozorio Brkića da one postoje.

Objavljene su i poruke koje su osumnjičeni izmijenjivali, a koje je mogao 'predati' samo Varga ili netko iz istrage. No s obzirom na Vrgine tvrdnje kako ne želi biti žrtveni jarac, te da su objavljene tek poruke koje dokazuju tko je nalogodavac praćenja, čini se da je Varga odlučio izvući sebe na teret Brkića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U porukama Jozo Brkić daje mailove mlađe ženske osobe koju treba pratiti. Preko Blaža Curića, stariji Brkić nakon toga traži da ispita Vargu s kim ona priča. Isto tako, prema tim porukama, Milijan Brkić traži da ga Varga u realnom vremenu izvještava o tome što druga, mlađa ženska osoba priča s nekom trećom, muškom osobom. Pitao je Vargu ima li i intime u razgovoru. Varga mu je odgovorio: "malo". Brkić na to pita: "I od nje?". Brkića zanima i što govori toj trećoj muškoj osobi. Potom Varga odgovara: "Ponekad... Kad joj prigovara". Jasno je da je riječ o korespondenciji između A. N. i treće muške osobe. Brkić nešto kasnije Vargi šalje poruku u kojoj pita: "Što mu govori?" te "Što su dogovorili?". Daljnji sadržaji nisu objavljeni.

Riječ je, piše Nacional, o dvjema ženama -  A. N. koja je bila predmet interesa Milijana Brkića, a druga A.V. koju je dao istražiti brat Jozo. U glavnom fokusu prepiske je A. N., navodno atraktivna 29-godišnja plavuša, lokalna dužnosnica HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju Jeze Brkića i dotične A. V. nije sudjelovao Franjo Varga već Blaž Curić. Riječ je o, kako piše Nacional, atraktivnoj brineti, voditeljivi marketinga jedne ugledne strane kozmetičke kuće. U jednoj poruci koju je Jozo Brkić slao Blažu Curiću stoji: "S kim je pričala? I je li s kim pričala... sada", a razmijenjene poruke s Curićem daju naslutiti da je Curić prenosio poruke nekoj trećoj osobi koja je zapravo špijunirala za Jozu Brkića. 

Podsjećamo, Franjo Varga i kum Milijana Brkića Blaž Curić optuženi su za izradu lažnih SMS-ova u slučaju Zdravka Mamića i Ivice Todorića, dok je sredinom mjeseca otvorena i dodatna istraga i protiv braće Brkić, Varge i Curića jer su neovlašteno pratili komunikaciju Brkićeve supruge, ali i još tri žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tjednik tvrdi da je riječ o autentičnim porukama, postoji mogućnost  da su poruke, objavljene u Nacionalu, falsificirane, kao što je to bio slučaj s porukama Zdravka Mamića te Ivice Todorića.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo