stručnjak za kriminalistiku / 'Ovakve događaje je teško spriječiti. Zaštitar je s građanima savladao napadača, to je jedino što je mogao napraviti'

Dovodi se i u pitanje sigurnost građana na javnom mjestu jer se stravičan napad dogodio usred bijela dana

30.11.2021.
18:58
VOYO logo

Muškarac je usred bijela dana ušao u trgovinu i do smrti nožem izboo radnicu, bivšu partnericu s kojom ima dijete.

Prvo ju je napao verbalno dok je ona slagala police u trgovini, a onda je krenuo ubadati, prema izjavama očevidaca, više od 10 puta pred mnoštvom šokiranih kupaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena je hitno prevezena u bolnicu gdje je na kraju podlegla ozljedama i preminula. Napadača su svladali zaštitar i nekoliko mladića koji su ga bacili na pod.

Image
istraga u tijeku /

Izbo ju je 15 puta! Ubojica i žrtva imaju zajedno dijete: Cure detalji stravičnog ubojstva u splitskoj trgovini

Image
istraga u tijeku /

Izbo ju je 15 puta! Ubojica i žrtva imaju zajedno dijete: Cure detalji stravičnog ubojstva u splitskoj trgovini

Trenutno je na policijskom ispitivanju, a nema potvrde informacije da se i sam pokušao izbosti nakon brutalnog napada na bivšu partnericu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muškarac je ušao u prodavaonicu i prišao zaposlenici i nožem joj zadao tešku ozljedu. Vozilom hitne pomoći je prevezena u bolnicu, a policijski službenici su odmah pri zaprimanju ove informacije uhitili muškarca i priveli ga. Nad njim se provodi kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja se obavlja očevid", ispričala je Željka Radošević, policijska službenica za odnose s javnošću.

 Stručnjak za sigurnost i profesor na studiju forenzike u Splitu, Tonći Prodan, kazao je kako je ovo vrlo šokantan događaj za građane i da mu je izrazito žao što su morali svjedočiti nečemu tako traumatičnom. "Kao što znamo dogodio se jedan strašan događaje, jedno ubojstvo između bivših bračnih partnera. Ovakva se djela, nažalost, događaju, njih nem puno, ali se ipak događaju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svijetu se oko 13,5 posto ovakvih slučajeva se zapravo dogodi između intimnih partnera. U Hrvatskoj je prošle godine bilo 36 ubojstava, od toga je ubijeno 19 žena, a od njih je 14 bilo ovakvih događaja, dakle, ubojstava od strane bliskih osoba", objašnjava Prodan.

Dovodi se i u pitanje sigurnost građana na javnom mjestu jer se stravičan napad dogodio usred bijela dana. "Policija po pitanju toga nema što nastupati dok god se ne remeti javni red i mir. Zaštitari koji su tamo angažirani nisu zaposleni da se bave takvim poslovima, da bi bili tjelesni zaštitari određenim osobama", kaže stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istragom su već utvrđena mnogobrojna kriminalistička pitanja, kao što je mjesto događaja, osumnjičeni, oružje i sl., a daljinom istraživanjem utvrdit će se i motiv. "Motiv se za sada može samo špekulirati, je li to brakorazvodna parnica ili skrb nad djetetom", dodaje.

"Ovakve događaje je objektivno teško spriječiti ili predvidjeti. Zaštitar je, koliko sam informiran, zajedno s građanima savladao napadača i to je jedino što je mogao u toj situaciji napraviti. Mislim da više od toga nije moglo biti učinjeno", kazao je stručnjak za kriminalistiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo