incident na Bačvicama / 'Ovdje si došao provocirati!?': Srbin napadnut u Splitu zbog tetovaže 'Delije Knin'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija

'Sve se dogodilo spontano, a kada sam vidio da su došli znao sam koliko je sati i pretpostavio sam što slijedi'

31.7.2018.
8:40
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Mladić rodom iz Knina, koji živi u Subotici, napadnut je nakon što je na splitskim Bačvicama skinuo majicu i pokazao tetovažu navijačke skupine Crvene zvezde s natpisom "Delije Knin". 

Aleksandar Gundelj kazao je za Blic da je šetao s prijateljicom po Bačvicama kada ga je okružila skupina od desetak ljudi te su ga udarali šakama i palicama uz povike "Ovdje si došao provocirati!?". Gundelj tvrdi da je uspio pobjeći i da se prvotno sakrio u kafić iz kojeg su ga istjerali te da se na kraju sakrio u najbližu zgradu zbog čega je jedna stanarka pozvala policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim tetovaže "Delije Knin", 27-godišnjaku je na leđima istetoviran i citat cara Lazara koji glasi "Ja ne odlučujem hoću li ići u bitku po tome kakva je sila koja me prati, nego po tome koliku svetinju branim".

Gundelj ističe kako je već ljetovao u Hrvatskoj, ali da mu je ovo prvi posjet Splitu. "Nikada ranije nisam imao sličan problem. Rekli su mi da ne bi smio baš tako šetati s tetovažom, ali me malo ponijelo more, turisti, morska atmosfera. Nisam razmišljao ni o čemu lošem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bilo s namjerom, nisam planirao da me netko ubije. Sve se dogodilo spontano, a kada sam vidio da su došli znao sam koliko je sati i pretpostavio sam što slijedi", kazao je Gundelj dodavši kako u skorije vrijeme neće na ljetovanje u Hrvatsku. 

"U Knin svakako idem i neću odustati, ali što se tiče mora, za sad me sigurno neće vidjeti", kazao je Gundelj za Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo