brutalno ubojstvo / Ovo je muškarac koji je ubio baku u Bedekovčini: Prijeti mu 40 godina zatvora

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Određen mu je istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo

29.10.2018.
12:44
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

PU krapinsko-zagorska kriminalističkim istraživanjem riješila je burtalno ubojstvo 76-godišnjakinje u Bedekovčini. Naime, mladić je jučer predan pritvorskom nadzorniku, a danas je odveden na Županijski sud gdje mu je određen istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio kazneno djelo.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je osnovana sumnja kako je 26-godišnji hrvatski državljanin, 24. listopada 2018. godine, u obiteljskoj kući u Bedekovčini, počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz koristoljublja te je nakon ubojstva 76-godišnjakninje njezinom karticom dva puta dignuo novac s bankomata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema onome što se pričalo u Bedekovčini, mještani su odmah sumnjali kako je počinitelj osoba koja već duže vrijeme pljačka u ovom susjedstvu. Navodno je mladić u 20-tim godinama priznao jednu pljačku, a priča se da su ga snimile kamere na bankomatu u Bedekovčini.

Ubojici iz Bedekovčine određen jednomjesečni istražni zatvor

Tužiteljstvo sumnja da je muškarac 24. listopada između 20:30 i 23:43 sati ušao u obiteljsku kuću u Bedekovčini i vlasnici kuće na neutvrđeni način nanio više ozljeda u vidu prijeloma četiri rebra te nagnječenja pluća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ovo je muškarac koji je ubio baku u Bedekovčini: Prijeti mu 40 godina zatvora

Image

Ovo je muškarac koji je ubio baku u Bedekovčini: Prijeti mu 40 godina zatvora

Sumnja se također da je neutvrđenim predmetom više puta udario žrtvu po glavi, nanijevši joj prijelom lubanje i krvarenje u moždanim komorama, uslijed kojih je preminula na mjestu napada.

Osumnjičeni je potom tražeći novac razbacao stvari po kući iz koje je pobjegao zaključavši vrata za sobom nakon što je pronašao novčanik žrtve s dokumentima i bankovnim karticama te ključ od ulaznih vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istog dana i dan poslije je s ukradenom bankovnom karticom na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu podigao neutvrđeni novčani iznos, ali ne manji od 10.000 kuna, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Županijsko državno odvjetništvo protiv muškarca je pokrenulo istragu i zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela, što je prihvatio sudac istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac je, po pisanju medija, uhićen u subotu, nakon što su policijski istražitelji otkrili da je on podizao novac sa žrtvina računa, a navodno je riječ o njezinu susjedu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo