krvavi trag / Ovo su ubojice čiji su stravični zločini šokirali Hrvatsku! Ubijali su roditelje, djecu, neki su i silovali

Image
Foto: Dusko Marusic/Hrvoje Jelavic/Vjeran Zganec-Rogulja/Zeljko Hladika/Slavko Midzor/Dino Stanin/PIXSELL

Mnogi od ovih ubojica dugo su izmicali ruci pravde, no ne kaže se uzalud da je ona ponekad spora, ali ipak dostižna

24.9.2022.
10:18
Dusko Marusic/Hrvoje Jelavic/Vjeran Zganec-Rogulja/Zeljko Hladika/Slavko Midzor/Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Prošlo je 11 godina otkako je pod nepoznatim okolnostima nestala 76-godišnja umirovljenica Slavojka Senešin. Slučaj je napokon riješen ovog tjedna, no ono što je otkrila zagrebačka policija zgranulo je hrvatsku javnost. Tijelo nesretne žene pronađeno je u bunaru u okolici Zagreba, a za ubojstvo se sumnjiči prvi susjed nesretne starice.

Naime, pet godina nakon prijave nestanka, jedan je muškarac krivotvorio dokumentaciju o kupnji njenog stana na zagrebačkoj Trešnjevci... U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište njegove vikendice te je pronađen bunar koji je osumnjičenik ranije zatrpao - sve kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo ubijene. Truplo je pronađeno na dubini od sedam metara, zamotano u tepih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63-godišnjak je sada predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

A sve iz koristoljublja. Zbog stana je bio spreman na najgore, no nije on jedini koji je sablaznio Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku donosimo pregled zločina koji su zgrozili naciju:

Mario Slabinjac

Mario Slabinjac osuđen je na 62 godine zatvora jer je 2013. godine ubio bivšu suprugu i njenog prijatelja. Ispalio je pritom ukupno 42 metka. Slabinjac je inače bio policajac, a cijeli je slučaj još grozniji uz činjenicu da je suprugu ubio dok je pokušavala pobjeći, i to pred vlastitim kćerima.

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Dragan Paravinja

Dragan Paravinja osuđen je na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Antonije Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonija Bilić je te 2011. bila srednjoškolka. Paravinja je, nakon što ju je silovao i ubio, njeno tijelo ostavio na parkiralištu nedaleko mjesta gdje je posljednji put lociran signal njenog mobitela.

Cijeli je slučaj izazvao skandal zbog medijskih otkrića da je Paravinja slobodno prelazio granice kamionom usprkos toga da se u nekoliko država protiv njega vode postupci zbog silovanja i sličnih zločina...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: pixsell
Image
Foto: pixsell

Za pokušaj silovanja i ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, Dragan Paravinja nepravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora. Prema presudi Vrhovnog suda, Paravinja je proglašen krivim za tzv. "obično" ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije te je u odnosu na presudu Županijskog suda ublažio kaznu osudivši ga na 20 godina zatvora. Vrhovni sud je za sam čin ubojstva dosudio 15 godina zatvora, a za pokušaj silovanja dodatnih 5 godina i 8 mjeseci zatvora, pri čemu su obje kazne zbrojene. Paravinji se u kaznu uračunava vrijeme provedeno u pritvoru te nakon što odleži preivremenu kaznu, nakon nekoliko godina može trežiti prijevremeni otpust iz zatvora.

Tin Šunjerga

2017. godine, tada 20-godišnji Tin Šunjerga osuđen je zbog ubojstva majke i oca. Vatrenim je oružjem ubio svoje roditelje - majku čije je mrtvo tijelo pronađeno u autu, a oca, koji je bio pripadnik specijalne policije, u obiteljskoj kući.

Mještani kažu - povijest se ponavlja. Tinov je pradjed navodno ubio svog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemu se sudi iza zatvorenih vrata, a javnost je dodatno razjarila vijest kako se Tinov djed sprema boriti za njegovu slobodu.

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Dragan Jung i Massimo Kršulja

Motiv Krvoprolića? Nepoznat. Dragan Jung i Massimo Kršulja noževima i sjekiricom izmasakrirali su prijatelja iz djetinjstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadali su mu 44 ubodne rane. Umirao je u strašnim mukama. Ubadali su ga i rezali 40 minuta.

Sve se dogodilo 2005. godine, a inače je Jung i prije toga činio strahote. Osim prijatelja, ubio je i sugrađanku Mariju Knapić. Izbo ju je 27 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Dražen Kozman

Osuđen na 40 godina zatvora zbog trostrukog ubojstva u Okučanima 2006. godine. Dražen Kozman pijan je tada sjedio u lokalu, a odjednom je je razbio čašu.

Zbog toga ga je opomenuo Stipo Dujmić. Ljutit, Kozman je sjeo na bicikl i odvezao se kući gdje je u ruksak stavio oružje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratio se naoružan kalašnjikovom i bombom. Ukupno je ispalio 25 metaka. Na mjestu je ubio troje i ozlijedio 6 ljudi.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

David Komšić

Trudnu bivšu djevojku usmrtio je s 88 uboda nožem. Devetnaestogodišnji David Komšić šokirao je Hrvatsku. Bio je otprije poznat policiji, a zabranu prilaska Kristini imao je od 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je slučaj bio četvrti napad na Kristinu koji je taj put završio kobno. Dobio je 30 godina zatvora.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Chiara Pašić

"Majka iz pakla" ugušila je 2017. vlastitog trogodišnjeg sina uz pomoć maloljetnice - koja mu je stavila jastuk na lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se dijete otimalo, Chiara je sjela na jastuk dok dijete nije izdahnulo. Potom su ga odvele u obližnji zaljev gdje su ga bacile u more. Osuđena je na 33 godine zatvora.

Image
Foto: PIXSELL/FACEBOOK
Image
Foto: PIXSELL/FACEBOOK

Chiara Pašić (33) je uz pomoć maloljetnice (15) 23. svibnja 2017. ubila trogodišnjeg sina Denisa. Maloljetnica mu je stavila jastuk na lice dok mu je Chiara mu sjela na noge. Kako se dijete otimalo Chiara je sjela na jastuk dok dijete nije izdahnulo. Potom su ga odvele u obližnji zaljev gdje ga je Chiara bacila u more. "Majka iz pakla" osuđena je na 33 godine zatvora.

Srđan Mlađan

Najpoznatiji višestruki ubojica u Hrvatskoj ubio je troje ljudi do svoje 21. godine. Kad je izašao iz zatvora na vikend ubio je dvoje ljudi. Iz zatvora bi trebao izaći 2027. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je imao samo 16 godina, ubio je vršnjakinju pred školom - pucao joj je u vrat i glavu. Motiv? Nema ga.

Drugo ubojstvo - umirovljenik Petar Jančić, njegov susjed, samo zato što je na njega naišao. Posljednje ubojstvo dogodilo se prilikom pljačke banke, prilikom čega je ubio policajca. Oca troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Mato Oraškić

U rujnu 1999. godine, tijekom brakorazvodne parnice, Mato Oraškić je u sudnici hicima iz pištolja ubio suprugu Gordanu, njezinu odvjetnicu Hajru Prohić i sutkinju Ljiljanu Hvalec.

Teško je ranio i zapisničarku Stanku Cvetković, a osuđen je na 40 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smiljana Srnec

Smiljana Srnec osumnjičena je da je još 2000. ili 2001. godine usmrtila svoju sestru Jasminu Dominić.

Njeno je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući Srnecovih prilikom preuređivanja 2019. godine. Užasavajuće je što su u taj zamrzivač godinama uredno spremali hranu, no nikada nitko nije dublje zavirio u škrinju... Zbog niskog stropa na mjestu gdje se nalazila, poklopac škrinje nije se mogao podići do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo ubijene Jasmine u škrinji je bilo u jednom komadu, sklupčano u fetus položaju.

Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Igor Nađ

Tragedija na Kajzerici 2019. godine također je užasnula Hrvatsku. Igor Nađ, prije nego što si je oduzeo život, ustrijelio je Maju Tojagić, s kojom je imao dijete, ali i njenog 10-godišnjeg sina iz ranije veze, njene roditelje, sestru i sestrinog partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojica je na životu ostavio jedino dijete koje je imao s Majom i upravo je to policiju dovelo do počinitelja. Motiv? Nepoznat. Nije bilo nikakvih informacija o prijetnjama ni dojava o obiteljskog nasilja. Nađ nije bio evidentiran za počinjenje kaznenih djela.

Image

15 zloglasnih: ovo su najnotorniji hrvatski ubojice čiji su zločini zgrozili naciju - a ovo su njihove kazne!

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo