NISU PROMISLILI / Pala šestorka u Zagrebu: Krivotvorili negativne PCR testove, za sve koristili službene e-mail adrese

Image
Foto: Foto: Ilustracija/Goran Stanzl/PIXSELL

Protiv tri muškarca i tri žene podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu

10.11.2021.
10:33
Foto: Ilustracija/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Shodno uvođenju sve šire upotrebe covid potvrda, sve je više krivotvoritelja istih, a zagrebačka je policija stala na kraj šestorki koja se u krivotvorenje bacila još početkom godine. 

Kako javljaju, riječ je o tri ženske osobe (42, 36, 35 ) te tri muškarca ( 56, 49 i 47) nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje, a za koje se sumnja da su od početka ožujka pa do kraja travnja ove godine, krivotvorili isprave, a onda za sve poslove koristili službene e-mail adrese. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PU zagrebačka navodi kako je osumnjičena 36-godišnjakinja od osumnjičenih 56-godišnjaka i 47-godišnjaka zaprimila dokumente u kojem su se nalazili nalazi o negativnim PCR testovima za virus SARS-CoV-2 izdani na ime 56-godišnjaka te nalazi Zavoda za javno zdravstvo s Mirogojske ceste, također o negativnom PCR testu za virus SARS-CoV-2 izdan na ime treće osobe. Sve je, govore, učinila s ciljem da ih prepravi kako bi ih osumnjičeni 56-godišnjak, 49-godišnjak i osumnjičena 35-godišnjakinja koristili kao prave.

Također, sumnja se da je osumnjičena 36-godišnjakinja kao zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba sa svog službenog e-maila, u namjeri da omogući i olakša preinaku navedenih PCR testova, nalaze dostavila na službeni e-mail kojeg koristi osumnjičena 42-godišnjakinja, također zaposlenica trgovačkog društva iz Zagreba. Kada ih je prepravila, druga osumnjičena žena dostavila ih putem svoje službene e-mail adrese na službenu e-mail adresu osumnjičene 36-godišnjakinje. Tada je ona krivotvorene nalaze dostavila na e-mail ustanove za brigu o starijim osobama na širem zagrebačkom području gdje bi ih preuzeo osumnjičeni 56-godišnjak te ih proslijedio 49-godišnjaku i 35-godišnjakinji, pojašnjavaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, zaključili su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo