novi slučaj korupcije / 'Palo' dvoje sudaca u Kninu: Primali mito i 'rezali' kazne kako bi ostvarili dodatne prihode

Image
Foto: Photos.com

Navodno postoje svjedoci koji su voljni potvrditi da je samostalno pisao i prigovore na sudske odluke kako bi svoje aktivnosti stavio u pravne okvire

20.12.2018.
6:44
Photos.com
VOYO logo

Novi slučaj korupcije u sudstvu dogodio se u Šibensko-Kninskoj županiji, gdje se dvoje sudaca sumnjiči da su primali mito i zlouporabili položaj i ovlasti kako bi nelegalno ostvarili dodatne prihode.

Naime, PU šibensko-kninska podigla je kaznenu prijavu protiv jednog suca zbog primanja mita u više navrata, a protiv drugog zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema saznanju Dalmacije, sudac Prekršajnog suda u Kninu kazneno je prijavljen jer je primao mito kao kompenzaciju za blaže kazne. Za 500 i 1000 kuna teko su se neki prekršitelji mogli izvući i primjerice sačuvati vozačku dozvolu.

Osim toga, navodno postoje svjedoci koji su voljni potvrditi da je samostalno pisao i prigovore na sudske odluke kako bi svoje aktivnosti stavio u pravne okvire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kninski sudac također je nagovorio svoju šibensku kolegicu da kaznu za prometni prekršaj od 3.500 kuna smanji upola. Zbog toga je kazneno prijavljena za zlouporabu položaja i ovlasti.

Kruži i priča da recidivistu prometnih prekršaja nije izrekla mjeru privremenog oduzimanja dozvole, što je bila dužna napraviti, piše Slobodna Dalmacija. Kako se, s obzirom na koruptivna postupanja, ovim slučajevima bavi i Uskok za očekivati je da će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a o ovim slučajevima zasigurno će se službeno čuti i od Policijske uprave šibensko-kninske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo