Zločinačka organizacija / Palo šest dilera iz Splita: U suhozide uzidali i skrivali drogu. Pronađen i pištolj

Image
Foto: PU splitsko-dalmatinska

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je šest osoba

31.7.2020.
11:26
PU splitsko-dalmatinska
VOYO logo

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje vezano za više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je šest osoba koje su u četvrtak uhićene i dovedene u službene prostorije, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 30-godišnjakom, 27-godišnjakom, 26-godišnjakom, 25-godišnjakinjom, 24-godišnjakom i 22-godišnjakom, svi hrvatski državljani, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak od  početka veljače 2020. godine na području Splitsko-dalmatinske županije osmislio i ostvario plan kako bi zajedno s prijavljenim osobama počinio kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno kako bi neovlašteno nabavljali, posjedovali i dalje preprodavali drogu u cilju ostvarenje znatne protupravne imovinske koristi.

Svi naprijed navedeni, udruženi u zločinačku organizaciju zbog krijumčarenja i preprodaje droge, organizirali kupovinu droge amfetamin, heroin i marihuana od nepoznatih osoba, transport droge do mjesta Vučevica, u blizini izlaza s autoceste, gdje su izradili mjesta za skrivanje droge takozvane ''štekove'' u suhozidima u kojima su uzidali i sakrili  posude u kojima su skrivali drogu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su od veljače do srpnja 2020. godine prokrijumčarili i preprodali ukupno 3 kg marihuane, 1 kg heroina i 3 kilograma amfetamina.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na više različitih lokacija, obavljene su pretrage domova, prostorija i vozila koje osobe koriste.
U sklopu kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1026,00 gr droge amfetamin,
  • 1162,00 gr droge heroin,
  • 435,00 gr smjese paracetamola i kofeina koja se koristi kao punilo za povećanje mase droge heroin,
  • veća količina mobitela,
  • jedan pištolj sa 6 kom pripadajućeg streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv šest osoba podnesena je  kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Splitu te su isti predani pritvorskom nadzorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo