nesretan umirovljenik / Pao na snijegu i zadobio tešku ozljedu: Grad i dućan mu moraju platiti više od 300 000 kuna odštete

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Postane li presuda pravomoćna, ukupan iznos s kamatama bit će veći od 300.000 kuna

18.1.2022.
17:45
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Grad i trgovački lanac odgovorni su za tešku ozljedu nesretnog umirovljenika (85) koji je u padu na snijegom prekrivenoj pješačkoj stazi slomio bedrenu kost u kuku.

Odlučila je tako u ponedjeljak općinska sutkinja u Koprivnici koja je Alojziju dosudila odštetu od 106.000 kuna, 450 kuna rente mjesečno od siječnja 2014. godine te 94.000 kuna odvjetničkih troškova. Postane li presuda pravomoćna, ukupan iznos s kamatama bit će veći od 300 tisuća kuna, piše portal Danica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretan slučaj dogodio se u prosincu 2012. godine oko 10.30 sati u Grkinskoj ulici u Đurđevcu, na parkiralištu ispred dućana Sloge, podravske trgovine.

“Alojzije, tada 75-godišnjak, doživio je nezgodu na način da se kao pješak poskliznuo na neočišćenoj, snijegom prekrivenoj pješačkoj stazi gurajući bicikl prema parkiralištu trgovine. Pao je na tlo i pritom slomio desnu bedrenu kost u kuku“, stoji u današnjoj presudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
prijateljsko rješavanje spora /

Novi rep kuponske privatizacije 90-ih? Država američkoj tvrtki mora platiti 297 milijuna kuna

Image
prijateljsko rješavanje spora /

Novi rep kuponske privatizacije 90-ih? Država američkoj tvrtki mora platiti 297 milijuna kuna

U tužbi se navodi kako su za njegov pad, odnosno neočišćen prostor na stazi i ispred dućana, odgovorni trgovački lanac i Grad Đurđevac solidarno. Sutkinja je prihvatila taj argument i naložila osiguravateljskoj kući koja zastupa i Grad i Slogu da Aloziju isplati tražene iznose.

Medicinski vještak naglasio je kako je “prijelom kuka saniran u potpunosti, da je pokretljivost u kuku blaže reducirana, a mišićna trofika zadovoljavajuća”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Noga je kraća dva centimetra, što se može dobro korigirati ortopedskim ulošcima ili cipelom. No, tužitelju je tom ozljedom grubo prekinuto stanje mobilne starosti. Od osobe koja je bila samostalna i vozila se na biciklu, preveden je u stanje teže pokretne i ovisne osobe”, zaključio je ovlašteni sudsko-medicinski vještak.

Presuda je nepravomoćna i na nju se osiguravateljska kuća može žaliti u roku od 15 dana od primitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo