pranje novca / 'Pao' poduzetnik iz Koprivnice zbog milijunske prijevare: Htio je pogone za konoplju, povezuju ga s Dodikom

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sumnja se da je oštetio tvrtku za 4,3 milijuna eura

15.9.2022.
14:32
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Zbog sumnje da je gospodarskim prijevarama tvrtku u inozemstvu s kojom je poslovao oštetio za 4,3 milijuna eura, policija u Koprivnici je 43-godišnjeg poduzetnika kazneno prijavila za prijevare u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava te pranje novca.

Lokalni mediji javljaju kako je riječ o Kristijanu Kreziću koji je 2020. u Koprivnici najavio otvaranje pogona za preradu konoplje, a prema tadašnjim najavama vrijednost najavljene investicije bila je 200 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode i kako su mediji u BiH prije nekoliko dana objavili da je Krezić uhićen u Šibeniku. Objavili su i da je on neko vrijeme boravio u Banjoj Luci te su ga mediji povezivali i s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Iz PU koprivničko-križevačke objavili su danas, ne navodeći identitet, detalje za što ga se tereti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnja se da je u svojstvu direktora trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije 2019. godine s ciljem stjecanja znatne protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo doveo u zabludu stranog državljanina – vlasnika drugog trgovačko društva u inozemstvu, a ujedno i suvlasnika trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije na način da je organizirao lažno potpisivanje ugovora te stranog vlasnika doveo u zabludu o istinitom poslovnom događaju kojim je njihovo zajedničko trgovačko društvo ugovorilo posao u vrijednosti od 117.000.000,00 eura.

Sumnjaju i da je osumnjičeni suvlasnika zajedničkog trgovačkog društva na temelju lažnog zahtjeva za dodjelu sredstava fonda doveo u zabludu vezano za sufinanciranje ugovorenog posla sredstvima iz europskih fondova te je suvlasnik sa svog trgovačkog društva doznačio na račun njihovog zajedničkog trgovačkog društva novčani iznos od 4.300.000,00 eura, čime je oštećeno njegovo trgovačko društvo u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, sumnja se i da je 2020. godine uplaćeni novčani iznos, znajući da se radi o imovini stečenoj kaznenim djelom te u cilju prikrivanja, dalje prebacio na račun svoje druge tvrtke u inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo