smrt vreba prolaznike / Pao s bedema u Zadru u prostor izložbe s dinosaurima i poginuo. Od 2014. to je već 9. pad, što čine nadležni!?

Image
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Ograda je stavljena na dijelu koji gleda prema Liburnskoj obali, no drugi opasni dijelovi gradskih utvrda ostao je bez zaštite

7.7.2022.
10:38
Dino Stanin/Pixsell
VOYO logo

Mlađi muškarac poginuo je sinoć u Zadru, nakon što je pao s bedema u Perivoju kraljice Jelene, prenio je Zadarski.hr policijski izvještaj. Policija još istražuje okolnosti događaja i utvrđuje identitet muškarca.

Prema neslužbenim infomacijama, muškarac se zabavljao u noćnom klubu, a pao je u prostor Čistoće, gdje je nedavno postavljena izložba dinosaura. Iz PU zadarske su izvjestili da su njenim službenicima o pogibiji dojavljeno jutros u 4.45 sati, odnosno da je na mjestu tragedije mladić pronađen mrtav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AVIOPRIJEVOZNIK SE ISPRIČAO /

Let iz Londona za Zadar kasnio jer su se putnici potukli pri ukrcaju. Pozvana i policija

Image
AVIOPRIJEVOZNIK SE ISPRIČAO /

Let iz Londona za Zadar kasnio jer su se putnici potukli pri ukrcaju. Pozvana i policija

Radi se o mlađoj muškoj osobi i najvjerojatnije stranom državljaninu. Kad je policija došla na Trg pet bunara, na mjestu događaja je već bila Hitna pomoć, no stradalom muškarcu nije se više moglo pomoći.

Ovo je već deveti slučaj pada s bedema od 2014. U tim padovima troje ih je poginulo, a ostali su bili teže ozlijeđeni. Zadnji smrtni slučaj dogodio se 2018. godine kada je gotovo na istom mjestu poginuo 20-godišnji Nizozemac, navodi dalje Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tada, ali i prije toga, gradski su oci najavljivali da će postaviti zaštitnu mrežu kako bi se spriječile ovakve tragične situacije, ali od toga nije bilo ništa.

Ograda je stavljena na dijelu Muraja koji gleda prema Liburnskoj obali u sklopu pretvaranja bedema u šetnicu, no drugi opasni dijelovi gradskih utvrda, pogotovo dio perivoja gdje je noćni klub Ledana, ostao je bez zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije pogibije mladog Nizozemca, 2014. je u padu sa gradskih bedema smrtno stradao državljanin Švicarske. Iste godine građani su u podnožju gradskih zidina pronašli 32-godišnjeg Irca s otvorenim prijelomom noge i brojnim hematomima po tijelu.

Sa zidina je iste godine pao i 27-godišnji Osječanin, 33-godišnji francuski državljanin, 23-godišnji državljanin Srbije te 24-godišnji Norvežanin. Teško je ozlijeđen i 16-godišnji zadarski srednjoškolac koji je pao sa bedema dok je bio u društvu sa još petero vršnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo