Romantične prijevare / Pazite kakvu ljubav tražite preko interneta: Obećao joj je da će doći u Hrvatsku, ali samo joj je uzeo novac

Image
Foto: Shutterstock

Prevarena je za nekoliko stotina tisuća kuna

23.7.2020.
14:38
Shutterstock
VOYO logo

Porečka policija upozorila je građane da paze na prevare preko društvenih mreža. Tako je jedna 69-godišnjakinja nasjela na trik neznanca koji joj je iskazivao ljubav. Bio je navodno iz Katara, te mu je ona u više navrata slala novac.

"Porečka je policija zaprimila prijavu 69-godišnje irske državljanke da je prevarena putem društvene mreže za nekoliko stotina tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, 69-godišnjakinja je od početka svibnja komunicirala putem društvene mreže s osobom koja joj se predstavila kao muškarac koji živi u Kataru. Neznanac joj je iskazivao ljubav i obećao je da će doći živjeti kod nje u Hrvatsku, ali da prije toga mora poslati svoje osobne stvari paketima te ju je naveo da mu pomogne platiti navodne troškove skladištenja i prijevoza paketa, što je žena i učinila pa mu je tako u nekoliko navrata uplatila novac. Kada je shvatila da je prevarena i da osoba koja joj je iskazivala ljubav neće doći u Hrvatsku, 69-godišnjakinja je događaj prijavila policiji.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje. Prevaranti tragaju za žrtvama putem interneta i kako bi ostvarili protupravnu imovinsku korist, koriste razne načine obmane, pa čak iskazuju i ljubav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise. Policija upozorava građane da budu  oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje te da nikako ne šalju novac niti svoje osobne podatke", priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo