policija moli pomoć / Picassova umjetnina vrijedna nekoliko stotina tisuća kuna ukradena iz muzeja u Rovinju

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Srebrna umjetnina, naziva 'Jacqueline na mostu', kružnog je oblika, promjera oko 30 centimetara i teška oko 1950 grama

27.8.2015.
14:07
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Iz Zavičajnog muzeja Grada Rovinja u utorak poslijepodne nepoznati počinitelj ukrao je umjetninu, srebrni pladanj, koji je bio izložen na izložbi djela Pabla Picassa, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava istarska.

Srebrna umjetnina, naziva "Jacqueline na mostu", kružnog je oblika, promjera oko 30 centimetara i teška oko 1950 grama, a kako navodi policija, vrijednost joj je nekoliko stotina tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija istražuje sve okolnosti događaja i traga za nepoznatim počiniteljem, te poziva građane koji imaju saznanja o nestaloj umjetnini da se jave u rovinjsku Policijsku postaju na brojeve 192 ili 052/538 239, a sve korisne informacije mogu proslijediti i na e-mail istarska@policija.hr.

Izložba jednog od najosebujnijih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, pod nazivom "Pablo Picasso: Godine na Azurnoj obali", otvorena je u Zavičajnom muzeju Grada Rovinja početkom travnja, a na njoj je predstavljeno do sada najmanje istraženo područje u slikarevom opusu, keramika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator izložbe i vlasnik eksponata je jedna slovenska galerija. Izložba je napravljena na temelju triju zasebnih zbirki i čini je 60-ak keramičkih predmeta, predmeta od srebra te plakata koje je Picasso stvarao u povodu godišnjih izložbi keramike u selu Vallauris na jugu Francuske. Svi izloženi umjetnički eksponati nastali su u razdoblju između 1947. i 1971. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo