dvije godine uvjetno / Pijan, s tek položenim vozačkim, teško ozlijedio pješakinju pa se u bijegu još zabio u stablo: Prijeti mu zatvor

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Uslijed pijanstva sletio je s ceste te lijevom bočnom stranom vozila udario pješakinju

21.4.2022.
20:59
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog prometne nesreće u kojoj je pijan teško ozlijedio pješakinju, pa onda pobjegao ne pruživši joj pomoć, Općinski sud u Karlovcu nepravomoćno je osudio 23-godišnjeg mladića na uvjetnu kaznu zatvora, te mu oduzeo vozačku dozvolu na rok od dvije godine.

Nesreća se dogodila 4. kolovoza 2018. godine oko 6.30 sati, tada je imao tek 19 godina i očito se u to vrijeme vraćao iz noćnog bančenja. Vozio je Gundulićevom ulicom u smjeru Gajeve, a za volanom je bio s barem 1,59 promila alkohola u krvi, piše KApotral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijed pijanstva sletio je s ceste, prvo prednjim lijevim, a potom i stražnjim lijevim kotačem udario je u rubni kamen, te lijevom bočnom stranom vozila udario pješakinju koja je prolazila nogostupom. Osim niza lakih ozljeda, pješakinja je zadobila i prijelome četiri kosti stopala, te je ostala ležati na cesti.

Svjestan da ju je oborio on nije stao, već je nastavio vožnju, ali ne zadugo, jer je ubrzo udario u stup prometnog znaka - obavezno zaustavljanje i obavezan smjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je pijan prouzročio prometnu nesreću, tužiteljstvo ga je teretilo i za nepružanje pomoći ozlijeđenoj osobi. Sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od tri godine, št označi da neće u zatvor ukoliko u tom roku ne počini novo kazneno djelo.

Također, morat će platiti 2.500 kuna troškova postupka, piše KApotral.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo