jedva stajao na nogama / Pijani vozač ubio dvoje ljudi na Kvatriću pa pobjegao: Kazna podignuta na 6 godina zatvora

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Uvjeravao je sud kako zbog otvorenih zračnih jastuka nije vidio je li nekoga ozlijedio

3.10.2018.
13:54
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Nikoli Kovačeviću, koji je 2016. skrivio prometnu nesreću na Kvaternikovom trgu u Zagrebu u kojoj je poginulo dvoje ljudi, Županijski sud u Puli podignuo je kaznu s četiri i pol na šest godina zatvora, doznaje Telegram. Kovačević je na 4,5 godina osuđen lani, a na izricanje presude nije došao.

Bivši nogometaš već je otišao na izdržavanje kazne. Imao je 2,16 promila alkohola u krvi te je prema vještaku vozio 108 km/h kada je naletio na supružnike Ljiljanu i Aleksandra Kusalovića i nanio im smrtonosne ozljede. Kovačević je nakon zaustavljanja izašao iz auta i počeo bježati, ali su ga u obližnjoj Galjufovoj ulici sustigla su ga dvojica prolaznika i zadržala ga do dolaska policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočenje čovjeka koji ga je zaustavio u bijegu

"Čuo sam buku i ugledao sam na nogostupu kako leže ozlijeđeni ljudi. Prišao sam im, a onda sam začuo kako cvjećarka viče - bježi, bježi. Ugledao sam vozača koji je već poprilično odmakao. Potrčao sam za njim, bacio se na njega i zadržao ga do dolaska policije", svjedočio je ranije Maximilijan Danijel Orešković na suđenju Nikoli Kovačeviću. Orešković je vrlo jasno rekao da je Kovačević bio toliko pijan da mu je pružao ruku kako bi ga podignuo s tla. 

"Osjetio sam oko njega miris alkohola. Nisam mogao vjerovati kako je jako bazdio. Pogledao sam ga i shvatio da uopće ne zna što se dogodilo. Nije se opirao. Davao mi je ruku kako bih mu pomogao da se digne i po njegovim očima vidjelo se da je jako akoholiziran’, izjavio je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da nije kriv za bježanje?!

Iako je tijekom suđenja priznao krivnju za izazivanje nesreće, Kovačević je tvrdio kako nije kriv za nepružanje pomoći ozlijeđenim pješacima. Uvjeravao je sud kako zbog otvorenih zračnih jastuka nije vidio je li nekoga ozlijedio, ali suci mu nisu povjerovali. Županijski sud u Puli odbio je Kovačevićevu žalbu u kojoj je tvrdio kako nije znao da je bilo koga ozlijedio. Iako je tužiteljstvo tražilo da se Nikoli Kovačeviću doživotno oduzme vozačka dozvola, Županijski sud u Puli taj dio žalbe nije prihvatio, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo