Prijavljena za još 7 požara / VIDEO Piromanka iz Šibenika: HAC se oglasio o djelatnici, evo što kažu zašto je još bila zaposlena

'Protiv radnice vođen je kazneni postupak i bilo je nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa'

29.7.2019.
13:19
VOYO logo

Iz Policijske uprave šibensko-kninske izvijestili su jutros da još traje kriminalistička obrada nad 53-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je namjerno izazvala požar na području Dubrave kraj Šibenika u subotu oko 13.30 sati.

Nošen jakim jugom, požar se proširio i zahvatio područje od oko 900 hektara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, vatra je lokalizirana u nedjelju u 18 sati, a kako nije ugašen, na terenu tijekom noći ostali su dežurati JVP Šibenik, DIP Šibenik, DVD Bilice i DVD Perković s 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.

O svojoj djelatnici koja se sumnjiči za podmetanje požara oglasio se i HAC, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vezano uz medijske upite, HAC može potvrditi kako je danas zaprimio službenu obavijest da Policijska uprava šibensko-kninska provodi kriminalističko istraživanje nad radnicom HAC-a, a vezano za izazivanje požara u subotu u Dubravi kod Šibenika. Ovisno o tijeku i nalazima policijske istrage, Hrvatske autoceste će poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radno-pravnog odnosa.

Također, možemo potvrditi da je 2017. godine protiv radnice vođen kazneni postupak u okviru kojeg je, po mišljenju sudskog vještaka, bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuo kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ovo je piromanka koja je zapalila najveći požar u Hrvatskoj ove godine

Image

Ovo je piromanka koja je zapalila najveći požar u Hrvatskoj ove godine

Usprkos činjenici da je zbog sumnje na počinjenje ovog kaznenog djela privedena radnica HAC-a, Uprava Hrvatskih autocesta zahvaljuje na požrtvovnom angažmanu radnika u službama održavanja, prometa i HAC-ovoj vatrogasnoj postrojbi koji su pravovremenom akcijom tijekom cijele subote i nedjelje do 14.00 sati pridonijeli gašenju vatrene stihije i spriječili širenje požara na autocestu i naplatne kućice. Na žalost, sumnja na počinjenje ovog teškog djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji upravo tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanje sigurnog i neometanog prometa autocestama.

Hrvatske autoceste ovom prilikom izražavaju žaljenje zbog nastale štete i događaja koji je ugrozio imovinu i sigurnost brojnih građana i turista koji su se zatekli na ugroženom području.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prije dvije godine ta je zaposlenica osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. srpnja do 23. srpnja. Sve ih je palila u šumi i na smetištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svojega susjeda improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje.

U ponedjeljak poslijepodne dovedena je na ispitivanje. Tjekom privođenja ležala je na stražnjem sjedištu auta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo