obnovljena zgrada / Plamena buktinja u centru Zagreba: Dvije su teorije o mogućem uzroku požara u Berislavićevoj

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Požar krovišta zahvatio je dužinu od oko 30 metara. Krovište je u potpunosti izgorjelo

19.7.2022.
8:37
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Požar krovišta zgrade koji je u ponedjeljak oko 22 sata izbio u centru Zagreba, u Berislavićevoj ulici 2, stavljen je oko 23 sata pod nadzor vatrogasaca. Na terenu su bila 22 pripadnika JVP Zagreb s osam vozila, a prva dojava stigla im je minutu prije 22 sata, rekao je Hini zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih.

Požar krovišta zahvatio je dužinu od oko 30 metara. Krovište je u potpunosti izgorjelo. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, gasiteljima su u početku intervencije problem stvarale žice pod naponom koje su postavljene niže od krovišta što je zakompliciralo podizanje dizalice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevid policije će pokazati što je uzrok požara, no ono što je sasvim izvjesno jest da je vatra krenula iz samog potkrovlja ili s krovišta zgrade koja je nedavno obnovljena i adaptirana nakon potresa koji ju je oštetio.

Image
VATROGASCI NA TERENU /

U velikom požaru u centru Zagreba nema ozlijeđenih

Image
VATROGASCI NA TERENU /

U velikom požaru u centru Zagreba nema ozlijeđenih

Za sada postoje dvije teorije o mogućem uzroku izbijanja vatre, piše Jutarnji. Jedna je da je u nejasnim okolnostima planuo neki glomazni otpad koji je možda bio smješten u potkrovlju, no ona je, prema tvrdnjama nekih stanara, manje vjerojatna budući da su rekli kako je s obnovom i adaptacijom potkrovlje bilo praktički ispražnjeno i očišćeno. Druga teorija je da je požar možda krenuo s jedne od više jedinica klimatizacijskih uređaja koji su navodno postavljeni pri vrhu objekta. Sve će to očevidom utvrđivati policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđenih u požaru nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo