mjesto niže složenosti / Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću: Šef zadarske krim policije podnio zahtjev za premještaj

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Kako je navedeno u priopćenju, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,37 promila alkohola u krvi

29.7.2021.
14:00
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Nakon očevida prometne nesreće koja se u srijedu u 7,10 dogodila u Bibinjama  PU zadarska je priopćila da je nesreću skrivio rukovodeći policijski službenik koji je vozio pod utjecajem alkohola, a lokalni mediji su otkrili da je riječ o načelniku kriminalističke policije Bori Mršiću

Kako je navedeno u priopćenju, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,37 g/kg a izuzeti su uzorci krvi i urina koji će biti upućeni na vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac je upravljao osobnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka na D8 (Jadranska magistala) iz smjera Sukošana prema Zadru. Dolaskom u Bibinje i ulaskom u desni zavoj nije se kretao sredinom obilježene prometne trake nego je prešao u suprotnu prometnu traku i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 25-godišnja žena, stoji u priopćenju Pu zadarske.

Mlada vozačica je lakše lakše ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar. Kod nje nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi, stoji u priopćenju PU zadarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom Mršić će biti prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a utvrđuje se i njegova disciplinska odgovornost.

Policijska uprava zadarska je u četvrtak izvijestila da je Mršić zatražio "premještaj na radno mjesto niže složenosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vezano uz prometnu nesreću koju je skrivio rukovodeći policijski službenik Policijske uprave zadarske, obavještavamo Vas kako je načelnik Policijske uprave zadarske, nakon obavljenog razgovora s predmetnim rukovoditeljem, podnio prijedlog za premještaj na radno mjesto niže složenosti.

Naime, uvažavajući sve okolnosti događaja isti s današnjim danom prestaje obavljati poslove voditelja službe u Policijskoj upravi zadarskoj.

Nakon okončanja postupka utvrđivanja disciplinske odgovornosti javnost će biti pravovremeno obaviještena"
, piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo