MILIJUNSKA ŠTETA ZA PRORAČUN / Zločinačko udruženje: Podignuta optužnica protiv 12 osoba zbog šverca duhana iz Njemačke

Image
Foto: PUZ

U više navrata je tako u Hrvatsku prokrijumčareno najmanje 65.337,60 kilograma duhana

27.4.2020.
16:00
PUZ
VOYO logo

USKOK je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu podignuo optužnicu protiv 12 okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela zločinačkog udruženja, izbjegavanja carinskog nadzora u sastavu zločinačkog udruženja te nedopuštene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja.

Ilegalna prodaja

Prvookrivljenom F. P.-u se stavlja na teret da je dogovarao i kupovao veće količine duhana u listu u Njemačkoj radi prodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj. A svaki od optuženih bio je zadužen za jedan dio čitave operacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U više navrata tako je u Hrvatsku prokrijumčareno najmanje 65.337,60 kilograma duhana, od čega je 43.201,85 kilograma prodano na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj. U jednom navratu su pokušali unijeti 13.292,00 kilograma duhana, no to su zaustavili službenici Carinske uprave na stalnom graničnom prijelazu Lupinjak.

Proračun su okrivljenici oštetili za najmanje 39.202.560 kuna, dok su prodajom dijela tako uvezenog duhana u količini od 43.201,85 kilograma ostvarili protupravnu korist od najmanje 2.160.092,50 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je u optužnici predložio oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi te produljenje istražnog zatvora u odnosu na jednog okrivljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo