EKSPRESNO PODIGNUTA / Podignuta optužnica protiv 'balkanskog Al Caponea': Tereti ga se za krivotvorenje tri dokumenta

Image
Foto: Screenshot

Za njim je tjeralicu raspisao Interpol Srbija, te će vjerojatno po okončanju sudskog postupka u Hrvatskoj biti izručen bilo Srbiji ili Crnoj Gori

20.9.2022.
9:15
Screenshot
VOYO logo

"Balkanski Al Capone", kako su mediji prozvali 35-godišnjeg državljanina Crne Gore Ivana Vujovića, optužen je za krivotvorenje tri isprave, piše Večernji list.

Vujović je prije mjesec dana uhićen s krivotvorenim dokumentima koje je planirao iskoristiti kako bi napravio plastičnu operaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva Pula, Vujović se tereti da je policajcima koji su ga zatražili dokumente u noći na 18. kolovoza u Medulinu pokazao lažnu vozačku dozvolu Crne Gore. Dokument je očito policajcima zbog nečega bio sumnjiv, jer su ga dodatno provjeravali te ustanovili da je riječ o krivotvorini.

Potom je Vujović otišao u Zagreb kako bi napravio plastičnu operaciju, te je uhićen. Nakon uhićenja određen mu je istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela. Kako je Vujović državljanin Crne Gore, za kojim je u trenutku uhićenja bila raspisana tjeralica koju je za njim raspisao Interpol Srbija, vjerojatno će po okončanju sudskog postupka u Hrvatskoj biti izručen bilo Srbiji ili Crnoj Gori, ovisno koja država njegovo uhićenje zatraži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beogradski ga je Interpol tražio zbog ranjavanja 29-godišnjeg Darka Bulatovića 29. srpnja 2016. u Beogradu. Bulatovićev je otac u to vrijeme bio direktor nogometne Superlige Srbije, a i nekadašnji je direktor nogometnih klubova Zemuna, OFK Beograda, podgoričke Budućnosti i Metalca iz Gornjeg Milanovca.

No, to je tek posljednji u nizu njegovih zločina. 24. prosinca 2015., uspio je pobjeći iz zatvora u Bijelom Polju, gdje je izdržavao kaznu zatvora od 14 godina zbog ubojstva Radovana Savovića nedaleko od zgrade crnogorske televizije u svibnju 2008. Motiv ubojstva bio je osveta jer ga je Savović, nekoliko mjeseci ranije pretukao u budvanskom lokalu. Usmrtio ga je s nekoliko hitaca iz revolvera pri izlasku iz pizzerije u kojoj je sjedio s društvom. Kad su ga izvodili sa suđenja, fotografima je pokazao srednji prst. Prvotno je kaznu služio u zatvoru Spuž pa je zbog čestih tučnjava premješten u zatvor u Bijelo Polje. Jednog je zatvorenika pokušao ubiti zašiljenom žlicom, a prijetio je i policajcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog njega je bilo suspendirano nekoliko rukovoditelja zatvora, nakon što je uspio prilikom telefonskog razgovora i uz prijetnju pištoljem, savladati dežurne čuvare koji inače ne nose oružje. Potom je savladao i policajca koji je osiguravao ulaz u zatvor, a kasnije se otkrilo da je pištolj nekako nabavio iz sefa šefa zatvorske straže.

Godinama je izmicao policiji, sve dok ga nije konačno pao u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo