ILICOM VOZIO 195 KM/H / Pogledajte i poslušajte cijelu snimku presude Kameničkom: 'Radilo se o bezobzirnoj i obijesnoj vožnji...'

Kamenički je osuđen jer je u Mercedesu C62 AMG u kolovozu 2018. godine izazvao nesreću vozeći se Ilicom 195 kilometara na sat

17.11.2020.
11:35
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu Marina Kameničkog (23) je proglasio krivim i nepravomoćno ga osudio na četiri i pol godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće s dvostrukim smrtnim ishodom.

Osim toga, dobio je zabranu upravljanja vozilima te mu se privremeno oduzima vozačka dozvola. Sud je naredio i da mora nadoknaditi troškove oštećenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kamenički je osuđen jer je u Mercedesu C62 AMG u kolovozu 2018. godine izazvao nesreću vozeći se Ilicom 195 kilometara na sat. U prometnoj nesreći smrtno su stradale Laura Stelio, suvozačica iz Mercedesa, te suvozačica iz Opel Astre Nadica Hoflinger, dok je vozač Opel Astre zadobio teške i po život opasne ozljede. 

"Bezobzirna i obijesna vožnja"

"Kao otegotna okolnost cijenilo mu se način počinjenja djela. A to je izrazito visoka brzina od 195 kilometara na sat u naseljenom mjestu gdje je ograničenje brzine određeno 50 kilometara na sat. Kršenje tog ograničenja kazuje da se radilo o bezobzirnoj i obijesnoj vožnji koja je, uz vozačko neiskustvo, dovela do nastanka ove teške prometne nesreće", kazala je sutkinja Irena Kvaternik u obrazloženju presude. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nepravomoćna presuda /

Bijesnim Mercedesom jurio 195 km/h. Mrtve su dvije žene! Kamenički osuđen na četiri i pol godine robije!

Image
Nepravomoćna presuda /

Bijesnim Mercedesom jurio 195 km/h. Mrtve su dvije žene! Kamenički osuđen na četiri i pol godine robije!

"Kao otegotnu okolnost sud je cijenio i teške posljedice djela koje se očituje u tome da su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je teško tjelesno ozlijeđena s posljedicama zbog kojih se još uvijek liječi", kazala je sutkinja. 

Zasnovao je obitelj, otac je djeteta starog četiri mjeseca...

Kao olakotne okolnosti navela je da je Kamenički u cijelosti priznao počinjenje kaznenog djela i da je iskazao iskreno kajanje i žaljenje zbog teških posljedica djela, da su posljedice teško utjecale i na njega jer je i sam ozlijeđen u nesreći, a smrtno je stradala djevojka s kojom je tada bio u vezi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričao se svim oštećenicima i njihovim obiteljima i molio ih da mu oproste", kazala je i dodala da je olakotna okolnost da prije nije izvršio ni jedno kazneno djelo, a ni on ni obitelj nisu nikada bili u tretmanu Centra za socijalnu skrb. 

"Zasnovao je vlastitu obitelj, otac je djeteta u dobi četiri mjeseca, zaposlen je i uzdržava obitelj", kazala je sutkinja i naglasila da je do nesreće bio neosuđivana osoba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo