osnivačica tri ustanove / Pokrenuta istraga: Varaždinska poduzetnica sama sebi u nekoliko godina isplatila više od 11 milijuna kuna

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Sebi je pritom isplaćivala naknade za rad u iznosima i do 133.000 kuna mjesečno

30.12.2021.
15:43
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Varaždinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 77-godišnje poduzetnice, tereteći je da je kao osnivačica tri ustanove u nekoliko godina sebi kao predsjednici upravnih vijeća i drugim osobama kao članicama protupravno isplatila više od 11 milijuna kuna naknada.

Tužiteljstvo je objavilo samo dob osumnjičene, a mediji su još krajem siječnja nakon što je policija osumnjičila za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju objavili da je riječ o Dubravki Lekić, osnivačici ustanove za zdravstvenu njegu, centra za rehabilitaciju i doma za starije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždinsku poduzetnicu tereti se da je od 2010. do kraja 2018. kao osnivačica dvije ustanove sebi i drugim osobama isplaćivala naknade iako ustanove nisu raspolagale s novcem za takve isplate.

Image
apel /

Policija treba vašu pomoć! Prepoznajete li ženu s fotografije? Traže ju zbog krađe

Image
apel /

Policija treba vašu pomoć! Prepoznajete li ženu s fotografije? Traže ju zbog krađe

Naknade je tako isplaćivala iz sredstava koja se ustanovama uplaćuje iz državnog proračuna i dopušteno ih je koristiti isključivo namjenski - za potrebe smještaja korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sebi je pritom isplaćivala naknade za rad u iznosima i do 133.000 kuna mjesečno, a članicama upravnih vijeća u iznosima do 15.000 kuna mjesečno čime je sebi i drugima pribavila protupravnu imovinsku korist veću od 11.000.000 kuna, sumnja varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo.

Terete je i da je 2010. i 2011., kao osnivačica i predsjednica upravnog vijeća treće ustanove, nepripadno isplatila dobit ostvarenu radom ustanove u iznosu većem od 520.000 kuna iako se prema Zakonu o ustanovama dobit smije upotrijebiti isključivo za obavljanje i razvoj djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo