U Bjelovaru / Pokušao spasiti psa pa ga udario vlak: 'Vidio sam da je moj ljubimac ležao mrtav između tračnica'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Željko Kovačić umalo je poginuo kad je neposredno prije nailaska vlaka, prugom šetao svog psa

28.11.2018.
9:21
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U Bjelovaru se odvila nesreća u kojoj je Željko Kovačić (57) umalo poginuo pod kotačima vlaka. Kovačić je jučer ujutro na prostoru bivše Plinare neposredno prije nailaska vlaka šetao prugom svog psa. Dok ga je strojovođa upozoravao zvučnim signalima da se makne s tračnica, muškarac je pokušavao maknuti psa koji je ostao na kolosijeku.

"Normalno smo hodali po livadi. Odjednom je Merlin otrčao prema pruzi i počeo hodati između tračnica. U tom je trenutku dolazio putnički vlak i strojovođa je trubio sirenom", ispričao je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je pokušao spasiti svojeg ljubimca Merlina, maltezera starog četiri i pol godine.

Kao i svakog prijepodneva, otišao je preko pružnog prijelaza u Ulici Ivana Kozarčanina i na livadi pustio Merlina da se istrči. No, taj je prijelaz, oko tri kilometra od glavnog bjelovarskog kolodvora, dosta prometan. Vlakovi ondje uspore, ali Merlin je ovaj put imao neke svoje planove. Na žalost, putnički vlak koji je vozio iz Virovitice prema Bjelovaru nije se uspio zaustaviti u tako kratkom vremenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Odmah sam i ja počeo trčati prema psu, uz prugu, kako bih ga pokušao spasiti. Jedino sam razmišljao kako da ga spasim, ali, na nesreću, nisam uspio. Nisam se dovoljno udaljio od pruge i nisam mogao pomisliti da je on tako širok. Udario me u desnu ruku", kazao je Željko novinarima 24sata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je odmah prevezen u bjelovarsku Opću bolnicu gdje se na Odjelu traumatologije oporavlja od zadobivenih ozlijeda. Slomio je ruku, a smatra da se Merlin vjerojatno uplašio. 

"Vidio sam da je moj ljubimac, kad je vlak stao, ležao mrtav između tračnica", prepričao je potreseni Željko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Merlina su Željko i njegova obitelj udomili te su mu nadjenuli ime po čarobnjaku iz legendi o kralju Arthuru. Bio mu je drag i vjeran prijatelj svih ovih godina.

Bjelovarska policija je navela da je putnički vlak koji je prometovao na relaciji Virovitica - Zagreb naletio na 57-godišnjaka koji je prugom šetao psa. Izjavili su i kako je zadobio težu ozlijedu ruke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo