Pravomoćno / Pokušao ubiti sunarodnjaka mačetom, Talijana u Puli osudili na 4 godine zbog krvoprolića u vjerskoj zajednici Hare Krišne

Image
Foto: Srećko Niketić/Pixsell

Osuđeni C.O. priznao je krivnju, a tijekom suđenja čulo se kako su se dvojica muškaraca ranije sukobljavala zbog mačke, hrane, odjeće...

12.1.2022.
18:00
Srećko Niketić/Pixsell
VOYO logo

Zbog pokušaja teškog ubojstva 26 godina mlađeg sunarodnjaka M. C. u kući u Ulici Put od Fortica u Šikićima, u kojoj je boravio kao član vjerske zajednice Hare Krišna, na četiri godine zatvora pravomoćno je na Županijskom sudu u Puli osuđen talijanski državljanin C. O. (66).

Kako donosi Glas Istre, pokušaj teškog ubojstva bio je 12. rujna 2020. oko 17.30 sati u kući kada je C.O. pozvao tada 39-godišnjeg M. C. u sobu pod izgovorom da mu želi pokazati odjeću koju će mu pokloniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlađi muškarac došao je u sobu i krenuo prema krevetu na kojem je bila odjeća. Tada je stariji muškarac C.O. za njim otvorio vrata te je dohvatio mačetu dužine 56 centimetara i širine oštrice 40 centimetara, koju je prethodno sakrio iza vrata, te njome udario 39-godišnjaka u stražnju stranu vrata.

Image
INCIDENT U SLAVONSKOM BRODU /

Pijana napala liječnicu i zaštitarku, razljutilo je što nije bilo zubarice: 'Bilo je mučno to gledati'

Image
INCIDENT U SLAVONSKOM BRODU /

Pijana napala liječnicu i zaštitarku, razljutilo je što nije bilo zubarice: 'Bilo je mučno to gledati'

Mlađi muškarac je pao, a ovaj ga je nastavio udarati mačetom. Napadnuti M.C. se uspio obraniti, oduzeti mačetu i spriječio je starijeg muškarca da ga ubije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

M. C. zadobio je reznu ranu stražnje strane vrata te još nekoliko reznih rana po cijelom tijelu. Na raspravi na Županijskom sudu optuženi stariji muškarac C. O. priznao je krivnju za pokušaj teškog ubojstva. U obrani je naveo da mu je u interesu da suđenje što kraće traje te da "ponizno moli da mu kazna bude što blaža".

Na suđenju se čulo da su dvojica muškaraca imala više nnesuglasica i to oko mačke, odijevanja, pripremanja hrane...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je i ranijih tjelesnih sukoba u kojima su se grizli i prsti, a starijeg muškarca iritirala je i situacija što je mlađi muškarac šetao po blagovaonici i kuhinji te pred gostima samo u pareu.

Optuženi je na sudu naveo da je htio mačetom zaplašiti mlađeg muškarca, a prije nego ga je pozvao u sobu, prekrio je krevet celofanom da ga ne zaprlja u slučaju da ga i da se pojavi krv. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na suđenju čulo se puno mučnih detalja, pa i to da je osuđeni C.O. nazvao sestru u Italiju s namjerom da ode kod nje u Milano. No tada je došla policija i uhitila ga.

U obrazloženju pravomoćne presude piše da je sud u cijelosti prihvatio obranu optuženika te da iz provedenog dokaznog postupka proizlazi da je nedvojbeno pokušao počiniti teško ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao olakotno sud je optuženiku cijenio priznanje počinjenja kaznenog djela čime je pridonio bržem i ekonomičnijem okončanju postupka, njegovo iskreno držanje pred sudom, kao i da je djelo počinio u stanju smanjene ubrojivosti, zatim okolnost da je starije životne dobi, da nije kazneno osuđivan, da se ne vodi drugi kazneni postupak te okolnost da je djelo ostalo u pokušaju, što je zakonski razlog za blaže kažnjavanje. Kao otegotno sud mu je uzeo u obzir brojnost ozljeda koje je nanio žrtvi.

U četverogodišnju zatvorsku kaznu talijanskom se državljaninu uračunava vrijeme koje je proveo u istražnom zatvoru od 12. rujna 2020. godine kada je uhićen do trenutka kada je presuda postala pravomoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo