PUCAO IZ SLUŽBENOG PIŠTOLJA / Policajac izvan dužnosti ubio mu psa: 'Metak je Rexu slomio kralježnicu, ubrzo je uginuo'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Stefan Pejaković (19) iz Vukovara podnijet će kaznenu prijavu protiv policajca

12.2.2019.
21:41
Nel Pavletic/PIXSELL, Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Stefan Pejaković (19) iz Vukovara podnijet će kaznenu prijavu protiv policajca koji mu je, pucajući iz službenoga pištolja, sa dva hica usmrtio psa Rexa. 

Dogodilo se to u nedjelju oko 17 sati na glavnoj cesti u Borovu. Policajac je bio u šetnji sa suprugom i svojim psom, a odjednom je iz jednoga dvorišta istrčao pas i napao njegova psa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Rexu su bile dvije ulazne i dvije izlazne rane. Metak mu je slomio kralježnicu pa se s ceste na prednjim nogama dovukao do dvorišta i ubrzo uginuo. Nije mi jasno zašto policajac izvan službe, u šetnji sa suprugom, nosi pištolj", kazao je Pejaković za Večernji list

"Policajac je opravdano pucao iz službenoga pištolja"

Dodao je i da njegov pas, inače mješanac staforda, nije imao brnjicu, kao ni policajčev labrador koji je bio na uzici. Pita se i zašto policajac nije pucao u zrak da ga uplaši, nego je odmah pucao u njega. "Pucao je da ga ubije, i to na ulici, na javnome mjestu. Znači li to da svi trebamo nositi pištolje na ulici i ponašati se kao lokalni šerifi", ogorčen je Pejaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući slučaj iz Borova, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović rekao je da je policajac opravdano pucao iz službenoga pištolja.

"Pas koji je napao nije bio pod nadzorom, za razliku od policajčeva psa koji je bio na povodcu. Pejakovićev pas počeo je gristi psa na povodcu, a kada ga policajac nije uspio potjerati i kada je i njega zamalo ugrizao, pucao je u psa. Sukladno tome i zakonu, protiv policajca neće biti pokrenut postupak", rekao je Džigumović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da je sam policajac zvao policiju te kontaktirao s veterinarom i Službom za zakonitost postupanja MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo