Konferencija za novinare / Policajac koji je 'prokazao' Ćelića bio u Uskoku kao svjedok: Uskoro će njegov odvjetnik otkriti sve

Odvjetnik je najavio obraćanje javnosti, ne zato što je policajac otkrio Ćelića već zato što je neosnovano optužen

22.11.2019.
12:45
VOYO logo

Nakon što je RTL ekskluzivno objavio dotad zataškanu snimku policijskog presretača, na kojoj drugi čovjek policije Josip Ćelić vozi triput brže od dopuštenog, zadarska krim policija danima je češljala računala zaposlenika kako bi otkrila krticu u svojim redovima. 

Zadarski policajac, Dragan Stevanja je zbog svega udaljen iz službe, iako snimka nije službena tajna i mogla je doći do većeg broja ljudi. Odvjetnik suspendiranog policajca je poručio kako će uskoro javno progovoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Branko Šerić je najavio da će se njegov klijent u petak na konferenciji za novinare obratiti javnosti, ne zato što je otkrio Ćelića nego zato što je za to neosnovano optužen. Odvjetnik je dodao da će o predmetu govoriti on, a ne njegov klijent koji se nalazi pod suspenzijom.

Prije najavljene konferencije za medije, suspendirani je policajac pozvan u Uskok gdje je u svojstvu svjedoka u petak dao svoj iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je počelo kad je drugi čovjek policije prije osam mjeseci uhvaćen u jurnjavi po naseljenom mjestu. Nakon što ga je presretač zaustavio, Ćelić je potpisao zapisnik. I dalje je sve zataškano. Sve dok nije snimku objavio RTL. Ćelić je prvo tvrdio kako na nikoga nije utjecao i da je njegov krimen jedino brza vožnja. Tri dana nakon tih tvrdnji podnio je ostavku.

Krim policija danima nakon toga češljala je sve zadarske djelatnike. Provjeravala sve kompjutore, na poligraf stavila sve policajce. Jedan koji ima zdravstvenih problema na poligrafu je pao - pa je automatski udaljen iz službe. Njegov odvjetnik bio je šokiran postupkom policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klasična zamjena teza. Drž'te lopova. Dakle, to je jedna teška manipulacija da se vrati pozornost s onog osnovnog što se dogodilo", kazao nam je nedavno odvjetnik zadarskog policajca Branko Šerić.

Sankcionioranom policajcu oduzeta su dva mobitela. Morao je vratiti službenu značku, iskaznicu, oružje i streljivo. Poput najvećeg kriminalca, kaže odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrdim da su sami sebi uskočili u usta, jer ako je službena tajna snimka o prekršaju gospodina Ćelića, onda to potvrđuje tezu da se sve pokualo zataškati", naglasio je.

Podsjetimo, Ćelića je 13. ožujka u zadarskom zaleđu zaustavila prometna policija jer je kroz naseljeno mjesto vozio 164 kilometra na sat trostruko brže od maksimalne brzine. Kako ni sedam mjeseci od incidenta prijava protiv Ćelića nije podignuta, vijest o zataškavanju prometnog prekršaja drugog čovjeka policije i snimka njegove jurnjave osvanula je u Vijestima RTL-a 23. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon objave snimke Ćelić je podnio ostavku na funkciju zamjenika ravnatelja policije, ali tvrdio je kako nije zataškao prekršaj nakon kojega je ostao raditi u policiji.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo