Nije pomoglo / Policajci ga uhvatili s kokainom pa ih 'pristojno' ponudio: 'Počastite se, ljudi smo...'

Image
Foto: Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL

Sudi mu se zbog davanja mita, sprječavanja dokazivanja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

5.12.2020.
8:42
Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Kažimir Alfirević,25-godišnjak iz Omiša, je vezanih ruku i nogu u petak doveden na splitski Županijski sud.

Po optužnici USKOK-a, sudi mu se zbog davanja mita, sprječavanja dokazivanja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U petak su svjedočila dva policajca, Mario L. (23) i Zvonimir V. (32), koji su potvrdili svoj iskaz USKOK-u, kada su kazali da su se tog dana vraćali s intervencije u Jesenicama te su stali u Dugom Ratu, u ulici Industrijski put, jer su znali da se ondje okupljaju konzumenti droga, piše Slobodna Dalmacija.

Vidjeli su crnu Opel Astru zagrebačkih oznaka i jednog muškarca koji sjedi na suvozačkome mjestu, dok je drugi nešto vadio sa stražnjeg sjedala.

Prosipao kokain

''Kad smo došli na metar od vozila, ta nas je osoba, a poslije smo utvrdili da je to Alfirević, vidjela. Uhvatio je PVC vrećicu za rub i počeo tresti neku praškastu bijelu materiju, po mojoj je procjeni istresao jednu petinu. Ja ga hvatam za jednu, kolega za drugu ruku, a ovaj ispušta vrećicu koju ja dižem i dajem kolegi. Tada je puhala jaka bura i to prosipanje je trajalo par sekundi'', rekao je stariji policajac, a mlađi je dodao da nisu imali što pokupiti jer "to bi bilo kao da kupite brašno na vjetru, nemoguća misija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je počelo naguravanje jer je Alfirević htio po svaku cijenu ponovno doći do vrećice, a kad je vidio da neće uspjeti, izvadio je snop novčanica u raznim apoenima. Po optužnici, imao je nekoliko tisuća kuna i eura.

''Kazao je da se počastimo, da zaboravimo na sve, da prospemo ostatak, da meni to ništa ne znači, a da njemu mogu stvoriti velike probleme. Rekao je: 'Budimo ljudi, počastite se...'. Odgovorio sam mu da je to kazneno djelo mita, da me vrijeđa time. U jednom je trenutku htio otrgnuti vrećicu, čak je i uspio ući u vozilo u kojem je bio kolega s vrećicom te ju je dohvatio i dodatno istresao. Na kraju smo ga uspjeli svladati i vezati lisičinama. Sve skupa je trajalo 15-ak minuta '', objasnio je 32-godišnji policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alfirević je priveden u omišku policiju, gdje mu je oduzeto 10 grama kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo