Suočavanje na sudu / Policajka i slavonski bećar na sudu: 'Pjevao mi je: skini gaće pa mi se nag***. Vi ste svoje otpjevali'

Image
Foto: Pixell

Slavonskom bećaru Branimiru Čolakoviću ponovno se sudi jer je pjesmom uvrijedio policajku

28.11.2018.
7:58
Pixell
VOYO logo

Tri godine nakon što je najpoznatiji hrvatski bećar, Branimir Čolaković oslobođen krivnje zbog pjevanja bećarca policijskoj službenici Mariji Iličić na manifestaciji “Ljeto valpovačko” u lipnju 2015. godine, u utorak je počelo novo suđenje jer je Visoki prekršajni sud proces vratio na početak. 

U slučaju da ga proglase krivim, mogao bi dobiti 30 dana zatvora. Na ročištu koje je trajalo tri sata 27-godišnji Čolaković ponovio je da se nije obratio policajski, da je uopće nije zamijetio i da nije imao namjeru vrijeđati, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam joj se uopće obraćao, nisam je ni zamijetio u masi niti sam imao namjeru ikoga vrijeđati. Unaprijed smo dogovorili što ćemo pjevati, u povorci su bile i članice KUD-a Bocanjevci u plavim bluzama, taj je bećarac bio namijenjen njima”, rekao Čolaković, naglasivši da toga dana nije nosio dioptrijske naočale “jer nisu dio narodne nošnje”.

S druge strane, policajka Iličić je rekla da se osjećala “uvrijeđeno i zaprepašteno” te da je sporni bećarac bio namijenjen baš njoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Mala moja, ti u plavoj bluzi': U sudnici se suočili bećar i policajka kojoj je pjevao

Image

'Mala moja, ti u plavoj bluzi': U sudnici se suočili bećar i policajka kojoj je pjevao

“Sigurna sam da je to bilo meni upućeno jer me prvo pogledao, a onda zapjevao. Upitala sam ga je: ‘Je l’ ti to meni?’, a onda je nastavio: ‘Što j’ u pjesmi to se pjevat smije, lud bi bio ‘ko bi zamjerio'”, rekla je policajka u svom prvom iskazu, pri kojemu je ostala.

Policajka također tvrdi da bećarac nije glasio “A joj, mala, ti u plavoj bluzi, priđi bliže pa mi se nag…”, nego “skini gaće pa mi se nag…”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da su im se iskazi u bitnoj mjeri razlikovali, sutkinja Dunja Bertok pozvala je Čolakovića i Iličić na sučeljavanje. “Otpjevali ste taj bećarac sami, nitko vas iz skupine nije pratio”, ustrajala je policajka.

“Svi smo pjevali! Bili ste u KUD-u, znate li kako se bećarac pjeva? Ako hoćete, mogu Vam i sada zapjevati”, odgovorio joj je Čolaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vi ste svoje otpjevali”, kratko mu je odgovorila Iličić.

Budući da je u svom prvom iskazu policiji Čolaković rekao da je primijetio policajku i baš njoj otpjevao bećarac, “samo u humoru, bez namjere da ikoga povrijedi”, a u obrani tvrdi da je nije uopće vidio, sutkinja je optuženog pitanja može li objasniti tu činjenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U postaji je to bilo tendenciozno, policajac koji me ispitivao ponavljao je: ‘Vi ste to napravili’. Bile su mi tada 24 godine, nisam nikada ranije dobio nikakvu kaznu, jedino sam pismeno upozoren što sam jednom vozio 10 kilometara brže. Srce mi je tuklo od straha. Rekao sam to pod prisilom. Nisam bio ni upoznat sa svojim pravima”, odgovorio je Čolaković.

Policajac Siniša Turk, koji je tada ispitivao Čolakovića, zanijekao sve njegove tvrdnje o prisili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da mogu pet puta nešto reći pa da to netko i učini, bavio bih se hipnozom, ne bih bio policajac”, rekao je Turk.

Članovi KUD-a Valpovo potvrdili su Čolakovićeve navode da su svi pjevali isti, sporni bećarac, nakon što ga je Čolaković otpočeo. Također, potvrdili su i da su folklorašice iz Bocanjevaca doista nosile plave bluze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajka je također tvrdila i da je za vrijeme povorke uz nju stajao poznanik Zoran Piškorjanac te da je “i on čuo da je Čolaković pjevao upravo njoj”, piše Večernji list.

Presuda u ovom slučaju očekuje se u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo