'AUTOCESTU NISMO ZABLOKIRALI' / Policija otkrila detalje velike akcije na autocesti: Pronašli smo ilegalce, drogu...

Image
Foto: Vijesti.hr

U policijskoj preventivno-represivnoj akciji na autocesti A1 kod odmorišta Draganić otkriveno je više desetaka kaznenih djela i prekršaja

8.11.2018.
16:38
Vijesti.hr
VOYO logo

U policijskoj preventivno-represivnoj akciji na autocesti A1 kod odmorišta Draganić otkriveno je više desetaka kaznenih djela i prekršaja, između ostalog u nedozvoljenom boravku u Hrvatskoj zatečeno je devet turskih državljana, u dva zasebna slučaja otktiveno je preko kilograma amfetamina te dvadesetak grama marihuane, utvrđen je 41 prekršaj sigurnosti u prometu, četiri porezna i carinska prekršaja, dva veterinarska i jedno kršenje odredbi o gospodarenju otpadom, otkrila je u četvrtak karlovačka policija.

Ujedno je na izvanredni tehnički pregled bilo upućeno 16 vozila od kojih 14 nije zadovoljilo tehničku ispravnost, a dva su bila i isključena iz prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Autocesta nije bila ni u jednom trenutku zatvorena za promet"

Voditelj Službe policije Jure Pavlinić rekao je da se akcija provodila od 10 do 15 sati u cilju podizanja opće razine sigurnosti i prevencije činjenja kažnjivih djela te pronalaženja osoba, roba i predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem kažnjivih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U velikoj policijskoj akciji kod Karlovca policija pronašla migrante u kamionu

Image

U velikoj policijskoj akciji kod Karlovca policija pronašla migrante u kamionu

Odgovarajući na novinarska pitanja o nervozi vozača zatečenih u akciji, Pavlinić je rekao da autocesta nije bila ni u jednom trenutku zatvorena za promet, kao što se to moglo čitati po portalima, već je zbog akcije promet bio preusmjeravan s autoceste na odmorište Draganić, gdje su djelatnici ministarstava financija, poljoprivrede, zaštite okoliša i unutarnjih poslova obavili svoj posao.

"Time smo obavili selekciju i propuštali jedna vozila i zadržavali ona druga, za koja smo procijenili da je potrebno obaviti razne aktivnosti, što je usporilo promet i stvorilo kolonu dugačku od kilometar do dva, ali smo u svakom trenutku vodili računa o protočnosti prometa", rekao je Pavlinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi otkrivenog kaznenog djela zloporabe droga riječ je o do sada najvećoj pronađenoj količini amfetamina na ovom području. "Tu je riječ o bijeloj vlažnoj praškastoj materiji kojoj se u daljnjoj proizvodnji droga dodaje kreatin i druge supstance što povećava količinu za tržište droga za oko pet puta, a što je za ovu Policijsku upravu najveća otkrivena količina čistog amfetamina", rekao je Pavlinić i ustvrdio da će se za tu proizvodnju droge teretiti dvojica jučer uhićenih osumnjičenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo