PRETUČEN POVRATNIK / Policija istražuje premlaćivanje u Viškovu: Muškarac napadnut zbog nacionalnosti?

Image
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Kriminalističko istraživanje je u tijeku kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i okolnosti, kao i sudionici događaja

23.8.2019.
18:06
Duško Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Policijska uprava (PU) primorsko-goranska izvijestila je u petak da njezini policijski službenici provode kriminalističko istraživanje vezano uz događaj od 20. kolovoza kada je u Viškovu ozlijeđen 70-godišnji hrvatski državljanin koji je medijima izjavio da je premlaćen i vrijeđan po nacionalnoj osnovi. 

U policijskom priopćenju navedeno je da traje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti kao i sudionici ovoga događaja. Vezano uz ovaj događaj do sada nije prekršajno ili kazneno prijavljena nijedna osoba pa tako ni spomenuti 70-godišnji hrvatski državljanin. Policija je zaključila da će, po završetku kriminalističkog istraživanja, javnost pravodobno obavijestiti o utvrđenim činjenicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objavljeno u medijima, 70-godišnjak Dobrivoje Arsić, koji živi u Viškovu, na dolasku na parkiralište pred zgradom u kojoj živi zatekao je parkirani automobil na mjestu na kojemu on obično parkira. Zatražio je od susjeda, kod kojega je bio vlasnik tog automobila, da ga premjesti, ali je on to odbio pa se Arsić parkirao ispred tog automobila.

Arsić je rekao da ga je ubrzo više osoba s parkirališta počelo vrijeđati po nacionalnoj osnovi, s obzirom na to da je Srbin, i udarati u njegovo vozilo. Dodao je kako se, nakon što je zvao policiju, vratio na parkiralište gdje su ga nastavili vrijeđati i potom ga udarili nekoliko puta u glavu i prsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako su mu policajci kada su stigli na parkiralište rekli da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira.

Arsić se obratio Srpskome narodnom vijeću (SNV), a njihov pravni savjetnik Milan Eraković medijima je rekao da protiv napadača nisu podnesene prekršajne prijave nego samo protiv Arsića, što je PU primorsko-goranska opovrgnula. Eraković je izvijestio da je SNV podnio kaznenu prijavu u srijedu, uz Arsićevu suglasnost, za kažnjivo djelo prijetnje, nanošenja tjelesnih povreda te uznemiravanja protiv nepoznatih počinitelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo