Nasilje i diskriminacija / Policija kazneno prijavila petero napadača na sudionike Zagreb Pridea: 'Oštećenog su doveli u ponižavajući položaj'

Image
Foto: RTL

Osumnjičenici su uhićeni nakon brzog dolaska policajaca koji su na temelju uočenog ponašanja locirali moguće počinitelje

5.7.2021.
16:50
RTL
VOYO logo

Zagrebačka policija kazneno je prijavila četvoricu muškaraca i jednu ženu zbog nasilničkog ponašanja iz mržnje nad sudionicima subotnjeg Zagreb Pridea, priopćila je policija u ponedjeljak.

Policija je precizirala kako su prijavljeni muškarci stari 18, 19, 26 i 39 godina, a žena 24 godine, ali i da su osumnjičeni počinitelji locirani u masi odmah po dojavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji kažu da su prijavljeni muškarci u subotu oko 22.30 sati vrijeđali 22-godišnjaka na Marulićevom trgu gdje se nakon završetka "parade ponosa" okupio dio sudionika Zagreb Pridea.

Potom je, dodaje policija, 39-godišnjak udario šakom u oko 22-godišnjaka, nakon čega je zastavu duginih boja, koju je napadnuti mladić odložio na tlo, predao ostaloj trojici osumnjičenika. Dok su oni zastavu držali u rukama, 39-godišnjak ju je poprskao sprejem i pokušao zapaliti upaljačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOMAŠEVIĆ, MILOŠEVIĆ, HAJDUKOVIĆ... /

Političari u Povorci ponosa: 'Bio sam komunjara, a sad sam pederčina. Promijenilo se nije puno...'

Image
TOMAŠEVIĆ, MILOŠEVIĆ, HAJDUKOVIĆ... /

Političari u Povorci ponosa: 'Bio sam komunjara, a sad sam pederčina. Promijenilo se nije puno...'

''Takvim drskim ponašanjem te nasiljem na javnom mjestu, a koje je počinjeno zbog spolnog opredjeljenja oštećenoga, osumnjičenici su oštećenog doveli u ponižavajući položaj'', istaknula je policija.

Osumnjičena 24-godišnjakinja je, nadodaje policija, prijavljena jer je u trenutku paljenja zastave duginih boja prišla 21-godišnjem sudioniku povorke koji je događaj fotografirao te ga je počela vrijeđati, a potom i udarila šakom u čelo. Uz to, 21-godišnjakinja je osumnjičena da je vrijeđala i udarila 32-godišnjakinju koja je mobitelom snimala paljenje zastave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, 24-godišnjakinja je osumnjičena da je vrijeđala i udarila šakom u čelo 26-godišnjakinju koja je isto svojim mobitelom snimala paljenje zastave.

Zagrebačka policija je naglasila da su osumnjičenici uhićeni nakon brzog i pravovremenog dolaska policajca koji su na temelju uočenog ponašanja locirali moguće počinitelje te pristupili smirivanju situacije i utvrđivanju okolnosti koje su do toga dovele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pristupilo se utvrđivanju identiteta i prikupljanju kroz razgovor početnih informacija te s obzirom da se tijekom tog postupanja reakcije nisu smirivale, policajci su primijenili i ovlast upozorenja te fizički poduzeli mjere kako bi razdvojili osobe, što je uz procijenjenu njihovu brojnost i osjetljivost situacije bila primjerena reakcija održavanja povoljne situacije do dolaska dodatnih policijskih snaga'', zaključuje PU zagrebačka.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo