nema mira / Policija o ubojstvu i pucnjavi u Međimurju: 'Povod je netrpeljivost dviju obitelji. U naselju smo intervenirali 41 put'

Kajtazi, koji i sam ima obiteljsku kuću u Paragu, kazao je da je prije dva mjeseca izvijestio ministra Božinovića kako ima saznanja o velikoj količini oružja

25.8.2021.
14:36
VOYO logo

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber ocijenio je izjavu saborskog zastupnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija, da je upozoravao na moguću tragediju zbog ilegalnog oružja u romskim naseljima, čistim politikanstvom i izbjegavanjem vlastite odgovornosti.

''U svim naseljima, ne samo u Paragu, ima oružja, trgovine ljudima, zlostavljanja djece i svakodnevnog narušavanja javnog reda i mira. Ova policijska uprava oduzela je 37 komada zabranjenog oružja u zadnjih pet godina. To je dovoljno za naoružati diverzantsku satniju'', kazao je Faber u srijedu na konferenciji za novinare povodom pucnjave u romskom naselju Parag kod Nedelišća u kojoj je u utorak navečer ubijena jedna žena, a sedmero osoba je ranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
policija na nogama /

Krvavi obračun u Međimurju: U pucnjavi ubijena žena. Ranjeno pet osoba među kojima je i dijete

Image
policija na nogama /

Krvavi obračun u Međimurju: U pucnjavi ubijena žena. Ranjeno pet osoba među kojima je i dijete

Faber je poručio kako bismo se svi trebali zapitati kakvo je stanje u romskim naseljima, a ne samo zvati policiju te kako je policija ranije pojačala organizaciju, ali da je izostala generalna prevencija.    

''Mi moramo djelovati na uzroke. I u najuređenijim društvima će se dogoditi ubojstvo, to je jednostavno nešto što se događa od Kaina i Abela i dogodit će se i sutra'', rekao je savjetnik ministra Davora Božinovića upitavši Kajtazija zašto ne kaže tko točno ima oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajtazi, koji i sam ima obiteljsku kuću u Paragu, ranije je kazao da je prije dva mjeseca izvijestio ministra Božinovića kako ima saznanja o velikoj količini oružja koja je u posljednje vrijeme stigla u naselje te da je zatražio od policije da oduzme nelegalno oružje. Saborski zastupnik je rekao da mu je ministar odgovorio floskulom kako policija radi na tome.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

''Činjenica je da je oružje ostalo, a posljedice vidimo danas. Mislim da je to samo početak. Daleko je da država od jednakog tretiranja Roma i Hrvata. I to kulminira tragedijom'', ocijenio je Kajtazi naglasivši da njegovo upozorenje ministru nije shvaćeno ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je dan nakon pucnjave izvijestila kako će trojica osumnjičenih za pucnjavu, među kojima i jedan maloljetnik, tijekom srijede biti predani pritvorskom nadzorniku te da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Načelnik PU međimurske Ivan Sokač je precizirao da je povod pucnjavi netrpeljivost dviju obitelji i da su dvije uhićene osobe otprije poznate policiji. Dodao je kako se osumnjičenici nisu opirali uhićenju nakon što su locirani u blizini Paraga i da je policija u tom naselju dosad intervenirala 41 put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurska policija je ranije izvijestila da je u utorak oko 21 sat došlo do tučnjave i pucnjave iz vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba poginula dok je šest osoba zadobilo prostrijelne rane iz automatskog oružja koje je pronađeno tijekom očevida.

Stanje u Paragu je sada stabilno, policija sve pojačano kontrolira i nema dodatnih ugroza, izvijestila je u srijedu PU međimurska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo