POGINULA DVA MUŠKARCA / Policija objavila da je utvrdila ključne činjenice o nesreći na Zagrebačkoj aveniji: Kojom brzinom se kretao motociklist?

Image
Foto: Pixsell/PIXSELL

Uz svjetlo na semaforu, prometni stručnjaci su navodili kako je bitna informacija o ovoj nesreći bila i brzina kojom se kretao motociklist

24.6.2021.
10:04
Pixsell/PIXSELL
VOYO logo

Policijska uprava zagrebačka jučer se u dopuni priopćenja o strašnoj nesreći u kojoj su za vikend poginuli motociklist i biciklist pohvalila da su "utvrđene ključne činjenice teške prometne nesreće". 

Kao tu ključnu činjenicu koju su utvrdili navode da su nedvojbeno utvrdili da je 68-godišnji biciklist, odvjetnik Vinko Dizdar, "prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza u trenutku dok je za njegov smjer kretanja u tom dijelu bilo upaljeno crveno svjetlo". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li to jedina ključna informacija o nesreći?

Policija je dodala i da nastavljaju razgovore sa očevicima nesreće u kojoj je uz 68-godišnjeg odvjetnika Dizdara, poginuo i mladi motociklist Matija Podhraški. Nakon ove objave u javnosti, ali i na društvenim mrežama, razvila se rasprava je li samo crveno svjetlo na semaforu ključna informacija o nesreći i je li samo to dovelo do smrti dvoje ljudi. 

Policija je jučer objavila nadopunu informacije, nakon što su još u nedjelju objavili prvo priopćenje o nesreći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAVA NA ZAGREBAČKOJ AVENIJI /

Policija utvrdila dodatne okolnosti stravične nesreće u kojoj su poginuli biciklist i motociklist: Evo tko je prošao kroz crveno

Image
STRAVA NA ZAGREBAČKOJ AVENIJI /

Policija utvrdila dodatne okolnosti stravične nesreće u kojoj su poginuli biciklist i motociklist: Evo tko je prošao kroz crveno

"Oko 8.40 sati, 24-godišnjak je upravljao motociklom marke Suzuki zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije lijevom prometnom trakom za ravno u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrvatskog sokola, ušao je u raskrižje i nastavio vožnju zadržavajući smjer kretanja za vrijeme dok je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo. Tom prilikom, prednjim dijelom motocikla naletio je na desnu stranu bicikla marke Fuji kojim je upravljao zasad nepoznati vozač, a kretao se biciklističkom stazom prelazeći sjeverni kolnik Zagrebačke avenije preko pješačkog prijelaza s istočne strane raskrižja u smjeru sjevera za vrijeme dok je na semaforskom uređaju za njegov smjer kretanja bilo upaljeno neutvrđeno prometno svjetlo.

Od tog naleta motocikl se nastavio nekontrolirano kretati sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije u smjeru zapada, nakon čega je u padu na desnu bočnu stranu prednjim dijelom naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, a kretao se sjevernim kolnikom Zagrebačke avenije desnom prometnom trakom za ravno ispred navedenog, u istom smjeru", priopćila je policija u nedjelju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojom brzinom se kretao motociklist?

Uz svjetlo na semaforu, prometni stručanji su navodili kako je bitna informacija o ovoj nesreći bila i brzina kojom se kretao motociklist.

"Dinamika nesreće i posljedice ukazuju da je ovdje bila riječ o brzini od oko 150 kilometara na sat", rekao je za RTL prije tri dana prometni stručnjak Željko Marušić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, policija nam još ne otkriva kojom brzinom se vozio motociklist pa, zasad, jedina ključna informacija koju su otkrili je da je biciklist prelazio cestu na crveno. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo