STRAVA NA CESTI / Policija objavila detalje nesreće kod Čazme: Vozač BMW-a je pijan jurio, samo jedna osoba imala pojas

Neprilagođena brzina, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa - tri od četiri glavne ubojice u prometu - uzroci su ove teške prometne nesreće

27.9.2020.
15:18
VOYO logo

U teškoj prometnoj nesreći jutros u Gornjem Dragancu, na području Čazme, teško je ozlijeđeno pet mladih osoba, a uzroci su neprilagođena brzina, alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija.

Image
teška nesreća /

BMW-om sletio s ceste kod Čazme: Ozlijeđeno petero mladih, neki su ispali iz auta

Image
teška nesreća /

BMW-om sletio s ceste kod Čazme: Ozlijeđeno petero mladih, neki su ispali iz auta

Jutros oko 7:12 sati 23-godišnji mladi vozač upravljao je osobnim automobilom marke "BMW" (BJ), pod utjecajem alkohola kroz Gornji Draganec, prigradskom naselju Čazme.

Izlaskom iz blagog zavoja ulijevo uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju kolnika, koji je bio mokar, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i desnim kotačima zahvatio travnatu bankinu, uslijed čega je došlo do zanošenja vozila po kolniku u lijevo i slijetanja na nogostup i travnatu površinu s lijeve strane kolnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom je prednjim dijelom vozila udario u metalno-žičanu ogradu jedne kuće te se vozilo zarotiralo za 180 stupnjeva i udarilo zadnjim lijevim dijelom u betonski zidić, a lijevim bočnim dijelom u nosivi stup kovane ograde. Nakon udara došlo je do višestrukog prevrtanja vozila po metalno-žičanoj ogradi nakon čega se vozilo zaustavilo u dvorištu.

Za vrijeme vožnje vozač te troje putnika na zadnjem sjedištu nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, dok je jedino putnik na prednjem sjedištu bio vezan sigurnosnim pojasom, detalji su nesreće koje je objavila bjelovarsko-bilogorska policija.

15-godišnjakinja u bolnici u Zagrebu s teškim tjelesnim ozljedama

Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar radi pružanja liječničke pomoći dok je 15-godišnja putnica zbog teških tjelesnih ozljeda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu. Koliko je zasada poznato, za 17-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka su kvalificirane također teške tjelesne ozljede dok su 23-godišnji vozač i drugi 19-godišnji putnik još u liječničkoj obradi tako da njihove kvalifikacije ozljeda još nisu poznate.

Vozaču su izuzeti uzorci krvi i mokraće poradi analize na prisutnost alkohola, ali i analize na prisutnost opojnih droga u organizmu. Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 23-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo