akcija čišćenja / Policija očistila još jedan speleološki objekt: Iz jame na Pagu iznijeli bombe, protupješačke mine i jedan IDAO M71

Image
Foto: PU ličko-senjska

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja

30.7.2021.
11:18
PU ličko-senjska
VOYO logo

Iz speleološkog objekta-jame zvane Ivć jama u mjestu Caska jučer su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijskih uprava zagrebačke i ličko-senjske izvadili dvije ručne bombe, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71.

Minsko-eksplozivna sredstva su izuzeta i pohrannjena u skladište do uništenja, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cilju zaštite svih građana policija apelira na građane koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima, jer do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje.

Pozivaju građane da se pridriže akciji "Manje oružja - manje tragedija" kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo