Slučaj preuzima ŽDO / Policija potvrdila! Žena iz Ministarstva koja je krivotvorila diplomu zaradila je kaznenu prijavu

Image
Foto: Thinkstock

Izvršenom provjerom na visokom učilištu, koje je navodno izdalo tu diplomu, utvrđeno je da je diploma nevjerodostojna

17.1.2019.
20:00
Thinkstock
VOYO logo

Kao što je portal Vijesti.hr pisao u srijedu, protiv žene koja je krivotvorila diplomu pokrenuta je kaznena prijava. Potvrdila je to i PU zagrebačka. 

Naime, osumnjičena se javila na natječaj u listopadu prošle godine za radno mjesto visoke stručne spreme u jednom od ministarstva kojom prilikom je u natječajnu dokumentaciju priložila potvrdu o stečenoj visokoj stručnoj spremi. Kako je ista na natječaju izabrana, od nje je zatraženo da predoči svoju diplomu radi provjere vjerodostojnosti, što je i učinila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršenom provjerom na visokom učilištu, koje je navodno izdalo tu diplomu, utvrđeno je da je diploma nevjerodostojna, odnosno da ta osoba nije završila navedeni studij. Nakon što je osumnjičena od strane zaposlenika tog ministarstva bila upoznata s tim utvrđenim činjenicama, navela je da je vjerojatno došlo do zabune te predočila drugu diplomu istog visokog učilišta, također izdanu na njezino ime, s izmijenjenom formom i dijelom sadržaja, za koju je također provjerama utvrđeno da se ne radi o autentičnom dokumentu.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je redovnim putem podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog kaznenih djela krivotvorenja isprave, priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo