Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ISPOVIJEST ZA VIJESTI.HR

Majka pretučene djevojke u Zadru: 'Šef kafića pokušao je sve zataškati jer je dobar s policijom'

U razgovoru za Vijesti.hr majka pretučene djevojke otkriva nam detalje situacije koja je potresla Hrvatsku

Image
Foto: Facebook / Instagram
I.B./ 20.6.2018. u 12:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prošle srijede, 13. lipnja u jednom kafiću na zadarskoj Meladi, 31-godišnji Darko Kovačević brutalno je pretukao 18-godišnju djevojku te je nakon toga pobjegao.

Slomljene kosti lica, slomljen nos, tri napuknuta zuba, 20 šavova na licu, šivane usne, modrice na oba oka... sve su to posljedice s kojima će se nesretna 18-godišnjakinja morati nositi. 

Prema izjavama očevidaca, nasilnik je glavom djevojke udarao po rubu umivaonika u toaletu kafića.

Jedan pogled na društvene mreže jasno otkriva kako je spomenuti nasilnik teška ličnost. Nabildan, ćelav i veliki ljubitelj sportskih automobila čije slike krase njegov profil, Darko je osebujan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opću bolnicu, gdje je medicinski zbrinuta i nakon nekoliko dana otpuštena na kućnu njegu. Policija ipak u svom dnevnom izvješću nije navela kako je 18-godišnjakinja bila premlaćena. 

VEZANA VIJEST:

Upravo se čita

>>Brutalno pretukao djevojku zbog ljubomore, a ranije je udarao i njezinu sestru: 'Od straha ne izlazi iz stana'

"Javnost nismo izvijestili o događaju jer smo željeli zaštititi žrtvu, odnosno oštećenicu, koja je mlađa punoljetnica. No nakon nekoliko dana na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oštećenice koje su završile u medijima", rekao je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan kad je cijeli slučaj dospio u javnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ipak, potresena majka (puni podaci poznati redakciji) djevojke u razgovoru za naš portal Vijesti.hr tvrdi kako navod zadarske policije nije baš najprecizniji.

Telefonski razgovor s njome smo obavili baš u trenutku kad je bila u bolnici, čekala je svoju kćer kojoj su previjali rane od ozljeda zadobivenih u brutalnom ispadu Darka.

Drhtavim glasom govori nam kako je nikad ništa nije razočaralo poput reakcije zadarske policije na slučaj u kojem je njezina kćer premlaćena.

"Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi 'gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu'. Na informaciju da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam nakon brojnih njihovih propusta obavijestila DORH, tek tad se tema proširila. Dijete mi je krvarilo vani 40 minuta dok nije stigla hitna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kod spomenutog propusta policije, prema njezinim sumnjama, ne radi se tek o neefikasnosti i sporoj reakciji, već i o mnogim zakulisnim igrama. 

"Darko, čovjek koji je prebio moju kćer, njihov je druker. Nije ovo prvi put da je prebio neko dijete i to se zna, a policija ne poduzima ništa. Sramotno je da se u kafiću zataškavao cijeli slučaj. U kafiću je bio i A.K., dobar prijatelj i kum Darka koji ga cijelo vrijeme štiti. Kad je Darkov prijatelj i kum, A.K., došao u WC nakon što je moja kći premlaćena u prostoru kafića, on je zatvorio vrata i otišao pojačati glazbu u kafiću kako se ništa ne bi čulo. Nakon toga ju je Darko nastavio mlatiti, a A.K. sve pokušao zataškati. U međuvremenu je A.K. prao krv iz kafića kako bi sve prikrili", ispričala nam je majka pretučene djevojke. 

Ovim putem napomenimo i to da smo spomenutog Bušljetu i Kokića pokušali kontaktirati, ali na brojeve mobitela koje imamo u posjedu, nitko se nije javljao.

Sporni trenutak u kojem je došlo do brutalnog nasilja u kafiću zabilježen je i na snimkama nadzornih kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Vlasnik kafića je sakrio snimke, a policija je tek nakon šest dana poslala tehničara da provjeri nadzorne kamere. Je li to normalno?"

Sada joj je najvažnije sačuvati psihološko zdravlje svoje kćerke koja, kako kaže, nema problema s time da prizna svoj dio krivice u cijeloj situaciji. 

"Moja kći je s njima otišla dva ili tri puta na piće, na večer svoje maturalne izašla je s njime u diskoteku, ali brzo je shvatila o kakvom se čovjeku radi. U njegovom društvu je uvijek bilo droge, šmrkao se kokain, to je nešto strašno. I kad se htjela maknuti od njega, on to očito nije najbolje prihvatio."

Dodaje kako je šokirana što još nitko od medija nije objavio kako je policija u utorak stigla u kuću spomenutog Darka Kovačevića, koji joj je brutalno premlatio kćer. U pretresu su mu pronašli vatreno oružje i ručnu bombu. Sve će, tvrdi, na vidjelo izaći sutra, kad će se o cijelom slučaju oglasiti i branitelji koje je zatražila za pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Da stvar bude gora, majka premlaćene djevojke otkriva nam da je prije godinu dana proživjela prvu obiteljsku tragediju.

"Moj suprug mi je bio najmlađi logoraš rata, godinama je bolovao od PTSP-a i objesio se prije godinu dana, ali moram se s ovime boriti kako znam i umijem i neka mi dragi Bog pomogne", zaključila je majka pretučene djevojke. 

I.B./ 20.6.2018. u 12:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba