poznat uzrok / Policija uhitila obojicu vozača koji su prouzročili tešku nesreću u Puli u kojoj su poginule dvije pješakinje

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Jedna pješakinja preminula na mjestu nesreće dok je druga podlegla ozljedama u pulskoj Općoj bolnici

9.8.2016.
14:23
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nepropisno pretjecanje kolone vozila uzrok je teške prometne nesreće u ponedjeljak u 23,40 sati u Puli, u kojoj su poginule dvije pješakinje od 49 i 51 godinu iz Pule, dok je treća teže ozlijeđena, izvijestila je u utorak istarska policija nakon obavljanja očevida.

Policija je uhitila obojicu vozača zbog izazivanja prometne nesreće u Puli, u kojoj su kasno navečer u ponedjeljak smrtno stradale dvije pješakinje, a treća je ozlijeđena, i obojica će tijekom dana biti pritvoreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija sumnjiči obojicu vozača za izazivanje te teške nesreće jer je jedan nepropisno pretjecao kolonu, a drugi skretao ulijevo bez provjere može li to učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu.

Nesreća se dogodila u Ulici 119. brigade, kada je 45-godišnji vozač iz Svete Nedelje, osobnim vozilom BMW švicarskih registracija počeo skretati ulijevo na parkiralište. Pri tome u njegov automobil udario je drugi BMW, njemačkih registracija, kojeg je iz istog smjera vozio 23-godišnjak s područja Vodnjana, a koji je nepropisno pretjecao kolonu vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijed sudara BMW njemačkih registaracija odbio se i udario u tri pješakinje, koje su hodele nogostupom kod ulaza na parkiralište. 

Na mjestu nesreće poginula je 49-godišnja žena, dok su druge dvije pješakinje - od  51 i 45 godina zbog teških ozljeda prevezene u pulsku Opću bolnicu, gdje je 51-godišnja Puljanka pola sata nakon ponoći umrla. Treća pješakinja zadobila je teške tjelesne ozljede, a prema informacijama iz pulske bolnice, izvan je životne opasnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni jedan od vozača nije bio pod utjecajem alkohola, utvrdila je policija.

Za vrijeme trajanja očevida, od ponoći do 3.15 sati, Ulica 119. brigade bila je zatvorena za promet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima Policijske uprave istarske, od početka godine ovo je dvanaesta prometna nesreća s ukupno 13 poginulih, što je više nego prošle godine kada se u istom razdoblju dogodilo devet prometnih nesreća s 12 poginulih osoba. Osim toga, od početka godine u Istarskoj županiji poginulo je pet pješaka, dok je lani u istom razdoblju smrtno stradao jedan pješak.  

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo