serijska piromanka / Policija uhvatila ženu koja je u Poreču palila aute - polila bi sve zapaljivom smjesom i 'kresnula'

Image
Foto: PU istarska

Protiv 35-godišnjakinje će podnijeti kaznenu prijavu, sumnjiči se da je palila i plastenike s maslinama

7.8.2022.
10:36
PU istarska
VOYO logo

Porečki policajci dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili kako je 35-godišnjakinja počinila pet kaznenih djela oštećenje tuđe stvari. Policija je otkrila kako je osumnjičena u dva navrata podmetnula požare na vozilima, kao i da je u tri navrata napravila oštećenja u prostoru pravne osobe iz Poreča.

''Osumnjičena je prvi požar izazvala 20. travnja tijekom noći u Ulici Massa Lombarda u Poreču te je tada bacila zapaljivu smjesu na automobil Ford Fokus, splitske registracijske oznake, a potom je tu smjesu zapalila upaljačem. Požar se proširio i zahvatio susjedni automobil Ford Fiesta, pulske registracijske oznake. Materijalna šteta, koja je nastala pravnoj osobi iz Splita te 73-godišnjoj vlasnici Fieste, procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna'', priopćili su iz Policijske uprave Istarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PU istarska
Image
Foto: PU istarska

Tjedan dana kasnije, 28. travnja, žena je ponovno tijekom noći u istoj ulici bacila zapaljivu smjesu na automobil Renault, splitskih registracija, i onda tu smjesu zapalila upaljačem. Materijalna šteta, koja je nastala 29-godišnjoj vlasnici, zasad još nije utvrđena.

Image
Sve je prijavio /

Turistu iz Srbije u Poreču izgrebali auto i ostavili uznemirujuće poruke: 'Treba vam zabraniti ulazak u RH'

Nakon toga, osumnjičena je u razdoblju od 23. do 24. svibnja ušla u plastenik u Ulici Karla Huguesa u Poreču i tamo uništila stabljike maslina koje su bile dio znanstvenog istraživanja 30-godišnjeg muškarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uništavanjem plastenika tvrtki iz Zagreba nanesena je materijalna šteta od više tisuća kuna. No ni tu nije bio kraj, već je osumnjičena u noći s 12. na 13. lipnja u dva plastenika zapalila sadnice na kojima je 30-godišnjak provodio istraživanje, a potom je na fasadi zgrade bojom ispisala razne natpise i time učinila štetu od nekoliko tisuća kuna.

Image
Foto: PU istarska
Image
Foto: PU istarska

''Policija će protiv osumnjičene podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku'', priopćili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo