na račun županije / Policija upala u dom župana Kožića zbog računa za ručak: Popilo se 13 butelja vina i 18 litara bezalkoholnog pića. Evo što on kaže

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prijavitelji su poslali i dokaze koji sugeriraju da je župan platio gozbu za djelatnike bolnice u kojoj je operiran

22.10.2021.
11:35
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Policija je prema nalogu nadležnog tužiteljstva u četvrtak upala u dom župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i obavila pretres. 

Kožić je još prošle godine prijavljen DORH-u zbog trošenja javnog novca za veliki privatni ručak za 20 osoba. Račun koji je platila županija je 5250 kuna, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno je obrazloženje troška bilo da je plaćen račun za ručak tadašnjoj ministrici obrazovanja Blaženki Divjak i suradnicima, no kako se navodi u prijavi, ministrica uopće nije bila na ručku. Župan Kožić je nedavno prije toga bio na operaciji u zagrebačkoj bolnici KB Merkur. Prijavitelji su poslali i dokaze koji sugeriraju da je župan platio gozbu za djelatnike bolnice u kojoj je operiran.

Ručak je bio u siječnju prošle godine u restoranu u Zaprešiću. Među ostalim se navodi da je za ručkom popijeno 13 butelja vina i 18 litara bezalkoholnog pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kožić: Ovo je politički motiviran proces

U izjavi medijima Kožić je potvrdio da je "bio u policiji".

"Sve ove godine obnašam dužnost župana časno i pošteno, što su više puta potvrdili građani na izborima. To ću dokazati i u ovom slučaju jer nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Jučer sam osobno bio u policiji i nije bilo nikakve potrebe da policija upada u moj dom i radi pretres, kako se netočno prenosi", priopćio je Kožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje i da s obzirom da je postupak u tijeku ne može iznositi više detalja.

"Međutim, ne mogu se oteti dojmu, s obzirom na količinu neistina koja se iznosi u medijima, da se radi o politički motiviranom procesu kojemu je jedini cilj da me oblati u javnosti i pred građanima. Vjerujem u institucije RH, vjerujem da će dobro odraditi svoj posao i siguran sam da ću dokazati svoju nevinost“, dodao je Kožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo