početak sezone grijanja / Policija upozorava na održavanje dimnjaka: u jednom danu zabilježena dva požara

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Požar koji je izbio u Lonji zbog visoke temperature u dimnjaku uzrokovao materijalnu štetu koja se procjenjuje na oko 30.000 kuna

14.11.2017.
13:57
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Na sisačkom području u ponedjeljak su zabilježena dva požara pa policija na početku sezone grijanja upozorava na povećanu opasnost od požara, posebno u domaćinstvima gdje se dimnjaci i dimovodni kanali nepravilno ili neredovito održavaju.

U podnevnim satima u mjestu Lonja, 61-godišnjak je u svojoj drvenoj obiteljskoj kući jako podložio peć te je zbog visoke temperature u dimnjaku koji prolazi kroz otvor od dasaka buknuo požar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatra se proširila na strop dnevne sobe, kuhinje i drveni zid te električne instalacije. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Lonja i Mužilovčica, a materijalnu štetu vlasnik procjenjuje na oko 30.000 kuna.

Oko 17 sati u požaru koji je izbio u staji u Mahovu, u potpunosti je izgorio gornji dio staje, 100-tinjak roto bala i oko 10 kubika drvene građe. Požar su ugasili pripadnici JVP Sisak te DVD-a Trebarjevo Desno, Martinska Ves Lijeva i Tišina Erdedska. Oštećeni 59-godišnjak materijalnu štetu procjenjuje na oko 70.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo