NOVI DETALJI / Policija zahavaljujući građanima identificirala dva mrtva tijela, a za još dva mole za pomoć

Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL/Ilustracija

Policija mole građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu nepoznatih osoba, da se jave na 192 ili u najbližu policijsku postaju

28.5.2022.
10:44
Matko Begovic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Policijska uprava zagrebačka je 12. travnja 2022. godine objavila vijest na službenoj internetskoj stranici u kojoj je zatražena pomoć pri identifikaciji tijela četiri osobe.

Ovim putem zahvaljujemo svim građanima koji su putem telefona, e-maila ili osobno dali korisne informacije što je u konačnici rezultiralo identifikacijom dva tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svim dostupnim parametrima i pomoći građana, dosad poduzete mjere i radnje nisu rezultirale utvrđivanjem identiteta dvije osobe čija su tijela pronađena na području Policijske uprave zagrebačke. Obzirom na tu činjenicu, policija mole građane, ukoliko imaju saznanja o identitetu nepoznatih osoba, da se jave na 192, u najbližu policijsku postaju ili na zagrebacka@policija.hr .

Podsjetimo, prvo tijelo policija je pronašla u petak 4. lipnja 2021. godine na području Ivanić Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi, Savska ulica bb, u koritu rijeke Save, uz skelski prilaz. Obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu muškarca, starosti vjerojatno iznad 50 godina života, dužine tijela oko 179 cm, srednje tjelesne građe, izrazito lošeg zubala. Osoba je bila proćelava. Prepoznatljiva obilježja su na licu, tj. lijevom i desnom obrazu i nosu gdje se utvrde adenomi lojnih žlijezda, tj. nakupljanje loja, što je bila prepoznatljiva karakteristika tijekom života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nesretan slučaj /

Užas kod Samobora: Susjedi u stubištu pronašli mrtvo tijelo muškarca

Image
nesretan slučaj /

Užas kod Samobora: Susjedi u stubištu pronašli mrtvo tijelo muškarca

Tijelo je bilo odjeveno u majicu dugih rukava s kapuljačom i patent zatvaračem, svijetle (moguće bijele) boje, veličine L, plavu polo majicu kratkih rukava s bijelim vodoravnim crtama, veličine XL, s plavo crvenim ovratnikom, plavu majicu kratkih rukava, plave traper hlače, veličine 36. Oko vrata je pronađena drvena krunica. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti. Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je prva polovica mjeseca svibnja 2021. godine.

Još jedno tijelo pronađeno u je u četvrtak, 9. travnja 2020. godine u Sesvetama, Pakračka bb, (površina obrasla raslinjem između Bjelovarske i Varaždinske ulice i dječjeg vrtića), u derutnoj baraci. Obavljenim očevidom je utvrđeno da se radi o tijelu muškarca, starosti iznad 50 godina života, dužine tijela oko 176 cm, izrazito mršave tjelesne građe, sijede, djelomično kovrčave kose, dužine do 10 cm, sijede brade, izrazito lošeg stanja zubala. Tijelo je bilo odjeveno u plave traperice, donji dio trenirke crne boje, dvije jakne crne boje, pulover crno žute boje, majicu bež boje i tanju majicu dugih rukava, plave boje, a na nogama imao plavo bijele tenisice i bijele čarape. Na lijevom stopalu je utvrđena gangrena dijela stopala, a stopalo je bilo omotano medicinskim zavojem. Uz tijelo je pronađen mjerač šećera u krvi. Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datum smrti je početak mjeseca travnja 2020. godine. Na tijelu su nastupile promijene u vidu nedostatka tkiva cijelog lica i dijela tijela, posljedica djelovanja životinja. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti. Moguće je da se radi o beskućniku i osobi koja duže vrijeme nije regulirala osobne dokumente i statuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo