prkose zakonu / Policije manje, a divljanja na cestama sve više: 'Uvijek ima onih koji iskorištavaju situaciju'

U prva tri mjeseca bilježimo čak 600 posto više poginulih motociklista u odnosu na isto razdoblje prošle godine

15.4.2020.
18:00
VOYO logo

U prva tri mjeseca ove godine, u odnosu na isto razdoblje lani, imali smo 15 posto manje prometnih nesreća, ali 10 posto više poginulih. 15-ak posto je manje i onih lakše i onih teže ozlijeđenih, ali bilježimo čak 600 posto više poginulih motociklista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Uz to, bilježi se i veći broj onih koji prazne prometnice koriste za obijesnu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su jednostavno ljudi koji prkose zakonu. Oni znaju da je sada policija zauzeta sa drugim djelovanjima pa hoće pokazati kako su oni hrabri i moćni i na taj način pokazuju svoj primitivizam", kaže sudski vještak za promet . 

Policije je uistinu manje, a divljanja na cestama sve više. Pa čak i pred televizijskom kamerom i pred policijskom patrolom koja je stajala u susjednoj traci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa gledajte sada je pored nas prošao jedan automobil, vozač je namjerno stisnuo gas da pokaže kako njegova automobil ima dobar zvuk i kako može voziti brzo, a da ostane ne kažnjen", ističe Husinec. 

Kamere snimaju...

No ne divlja se samo automobilima već i motociklima. Broj prometnih nesreća je manji, no više je onih uzrokovanih velikom brzinom pa je zato u njima i više poginulih nego lani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče motociklista s obzirom na toplo vrijeme koje je bilo od početka godine u prva dva mjeseca imali smo čak šest smrtno stradalih motociklista u odnosu na niti jednog prošle godine", ističe Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije.

Policijska statistika govori da u krizno vrijeme uvijek ima manje nesreća i većina građana je pažljivija. No uvijek ima izuzetaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek imate onih koji iskorištavaju ovakvu situaciju, pogotovo praznih prometnica u gradu Zagrebu. U neko doba dana vi možete razviti brzinu kakvu hoćete, loviti neki zeleni val. No to iskorištavati u ovoj situaciji kad nas pritišće ova boleština, stradavat u prometu je totalni besmisao", poručuje Huljak. 

Iako je policija više angažirana na poslovima oko pandemije kovida 19, ističu da su prometne patrole i sada na cestama. Kamere snimaju i nemojte se iznenaditi da vam kazna stigne na kućnu adresu, a da policiju niste niti vidjeli.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo