nalazi se u pritvoru / Policiji trebalo deset mjeseci da razriješi slučaj: zbog zaštite od lopova umetnuo eksploziv u brusilicu i skrivio smrt brata

Image

U petak je policija izvijestila da je osumnjičeni učestale provalne krađe u svojoj vikendici kanio spriječiti umetanjem eksploziva u brusilicu

16.9.2016.
14:38
VOYO logo

U namjeri da spriječi učestale provale u svoju vikendicu na petrinjskom području, 64-godišnjak je u brusilicu umetnuo eksploziv te u studenome prošle godine skrivio smrt svog četiri godine starijeg brata, inače poznatog sisačkog hokejaša Darka Lončara, koji je poginuo u eksploziji dok je isprobavao brusilicu u svojoj garaži u Sisku.

Sisačko-moslovačkoj policiji trebalo je deset mjeseci da razriješi taj slučaj, te je 64-godišnjaka pritvorila i prijavila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je izvijestila da je osumnjičeni učestale provalne krađe u svojoj vikendici kanio spriječiti umetanjem eksploziva u brusilicu, iako je bio svjestan da na taj način može prouzročiti smrt ili tjelesnu ozljedu osobe koja dođe u kontakt s tim alatom.

Tu i još jednu brusilicu potom je spremio u ormar jedne od prostorija vikendice, ali ih je njegov brat 11. studenoga prošle godine uzeo iz ormara. Idućeg dana, dok je u svojoj garaži u Sisku isprobavao njihovu ispravnost, došlo je do aktiviranja eksploziva i eksplozije u kojoj je 68-godišnjak na mjestu poginuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni mediji tada su izvještavali da je riječ o Darku Lončaru zvanom Rus, poznatom sisačkom hokejašu i sportskom djelatniku, koji je u Sisku imao tri garaže gdje je znao obavljati manje popravke i radove.  

Osumnjičeni 64-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo